Food & Drinks

De Brussels Cocktail Week op volle toeren

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt Brussel de hoofdstad van de mixology. De Brussels Cocktail
Week vernieuwt echter haar concept en komt met frisse ideeën, met nog meer klasse en lef en exclusiever
dan ooit. De nazomer smaakt naar feest, laat de herfst maar komen!

Na het succes van voorafgaande versies waarbij tot 8000 bezoekers de bars van de hoofdstad hebben bezocht, gaat de Brussels Cocktail Week weer de shakers laten glimmen van 15 tot 22 september 2019. Om nog eens de vindingrijkheid en technische vaardigheid van de Belgische cocktailscène te bewijzen wordt dit jaar voor de eerste keer een nationale wedstrijd georganiseerd voor de titel van de beste bartender en van de beste cocktail. Tegenover een jury samengesteld uit journalisten, beïnvloeders en fotografen zullen de concurrenten elkaar bestrijden met spiritrijke en nog nooit eerder geserveerde cocktails.

Zowel duel als ontmoeting, want nu bestrijden de concurrenten elkaar vanaf dag 1 in Hôtel Marivaux tot aan
de sluiting van de Brussels Cocktail Week, maar wel in een creatieve en hartelijke sfeer. Aan het evenement
“Blend” bijvoorbeeld waarmee de BCW geopend wordt, doen bijna alle brusselse cocktailbars mee, en dit jaar
staan ook de Waalse en Vlaamse bars op de lijst. “We willen meer doen en het hele land laten meedoen.
Onze talenten zitten uiteindelijk niet alleen in Brussel en als je bars in Belgïe bezoekt realiseer je dat heel
goed, zegt Sophie Barrière, één van de oprichtsters van de Brussels Cocktail Week.

Ook wat het eetaanbod betreft wordt het niveau behoorlijk opgekrikt waarbij het matchen van food &
cocktails vooraan staat. Er wordt mixology geïmporteerd aan 7 nieuwe topklasse tafels: die van Isabelle
Arpin, San, Rouge Tomate, Bruneau by Maxime Maziers, Bouchéry, Brugmann en Brinz’l, zij staan voortaan
op de lijst van restaurants waar een chef én een barman samen het menu maken. Dit is dé gelegenheid om
van glas naar bord nieuwe smaken en harmonieën te ontdekken. De Brussels Cocktail week wil echter ook
de hele week toegankelijk blijven met een lief geprijsde cocktail en tafels voor alle budgetten, zoals Fico,
Tandem of Humphrey.

En om deze bijzonder rijke week af te sluiten biedt de organisatie een “Hangover Session” om weer zachtjes
te landen: een regeneratieve yogasessie die gevolgd wordt door een workshop mocktails om alle
mogelijkheden te ontdekken van geslaagde smaakcombinaties.

 

Wij gingen langs bij The Modern Alchemist waar Rob Biesmans, mixologist van Koksandtales in Hasselt werd uitgenodigd. Wij proefden er de drie cocktails die hij uit zijn cocktailshaker toverde. Naast de showman is Rob een erg toegankelijke bartender die met plezier toelichting gaf bij de pairing van dranken, het rhum merk Santa Teresa Rum die hij gebruikte in de cocktails en zijn bar in Hasselt.
Mijn ervaring met de Brussels Cocktail Week was eigenlijk goed meegevallen, zo zat ik naast een bartender uit Parijs die speciaal voor deze week was afgezakt om de Brusselse cocktail scene te ontdekken. Vele kwamen binnen en buiten de bar, omdat ze een parcours aflegden tussen de verschillende deelnemende bars. Leuk initiatief voor een perfect avondje uit!

 

Het resterende programma:

Thursday 19/9

Tour et Taxis- Workshop Zero Waste with Maxime Willems (Foodlab Proef !)

Green Lab-« Ain’t no Party like a Big Horse Party ! » Guest by Alexis Simonidis (The Clumsies, Athens)
Bar A- Diretto Roma-Brussels : Jerry Thomas goes to Bar A with Andrea Porno
Chemistry & Botanic’s : Ramos Night with Georges Sahinides (Tailor’s Concept-Luxembourg)
Chez Ta Mère : A Storm in a Cup-Guest by Herbert Brito & Pascal Buyse (No Glitz)
The Black Sheep- The Scotch Egg Club-Guest by Sergejs Platonovs (Brand Ambassador-Dewar’s)
Delirium Village-Le Jardin Secret de Chartreuse
Arthur Orlans- « Cent’anni »Negroni
Dzama Cocktail Cafe : Welcome to Madagascar !
La Machine-Burlesque Night with Didier van den Broeck (Dogma)
Jeux d’Hiver-L’aventure with Cocktails by the Way

Tandem-Tandem invites The Modern Alchemist

Informations presse :

TribeAgencyIteam@tribeagency.beI+3226780391
Brugmann – Matthias Van Eenoo and Jesse Den Dulk (Golden Gai, Ghent)
Bouchery – Damien Bouchery and Frederic Geirnaert (Jigger’s Coolers & Cocktails, Ghent)

Friday 20/09

Tour et Taxis- Masterclass « How to Make Latin at Home » by Alain Vervoort (Bar Connector)
Green Lab-Deconstructed Tasting by Hendrick’s

Green Lab-Tattoo Flash with Barbarossa & Guest by Anthony Elskens (Brand Ambassador-Hendrick’s )
Chemistry & Botanic’s-Tacos y Amigos
Chez Ta Mère- « J’ai des Tiki Cocktails dans ma Plantation ! » with Guillaume C. Leblanc
De Haus-So British ! Guest by Shane Hofman (Flora Farm, Damme)
The Modern Alchemist- Guyana rum with Eldorado and Alex Tselepis (The Mandrake Hotel, London)
Cipiace- Italian Night with Luca Cinalli (Oriole-London)
Le Stoefer-Prohibition Night with Søren Krogh Sørensen (Michter’s Distillery) & Chris Hayse (Brand
Ambassador Teeling)
Le Flow- Twenty Thousand Flows Under The Sea
Le Pacific- In Rye we trust with Asgeir Bergmann Pétursson (Brand Ambassador Kyrö)

Isabelle Arpin : Isabelle Arpin and Naushad Ramahat (Cocktails at Nine-Antwerpen)
Rouge Tomate : Alex Joseph and Jeremy Becue (Blueness-Cadzand)

Saturday 21/09

Visit Brussels-Hangover Session : Restorative Yoga Session & Mocktail Workshop
Green Lab – Le Freak Show : FirePerformance by SeikoPhoenix& Guest by Victoria van Wassenhove
(Tekken)
Chez Ta Mère-Double Peine Chez Ta Mère with Guillaume C. Leblanc & Valentin Norberg (Botanical by
Alfonse-Namur)
Ethylo-Foraging Josaphat with Nick Baeyens (Brand Ambassador The Botanist)
Copain-Diplomaticopain with Sven van Snickt (Diplomatico Brand Ambassador)
Mizaru-Stir Creativity by Bombay with Noa van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke)

check zeker https://www.facebook.com/BrusselsCocktailWeek om meer info terug te vinden omtrent workshops, tastings, masterclasses.

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *