Krokante Italiaanse croque met slaatje.
Lunch,  Recepten

Italiaanse croque maken? Deze focaccia panini zit boordevol smaak

Op zoek naar een originele lunch of een snelle avondmaaltijd met een zuiderse toets? Deze Italiaanse croque met focaccia, Parmaham en een frisse olijvensalade is niet alleen overheerlijk, maar ook makkelijk klaar te maken. Serveer warm en krokant, recht van je paninigrill of gebruik een gewone pan met een slimme hack (zie onderaan dit artikel)! Het smaakt alsof je op een terrasje in Toscane zit, maar dan gewoon bij je thuis!

Heb je nog geen paninigrill in huis?

Bekijk hier deze budgetvriendelijke paninigrill van Domo op Bol.com waarmee je elk broodje tot een krokante panini tovert. De DOMO multigrill is perfect voor het grillen van panini’s, vlees, vis, groenten en kun je dus voor veel gerechtjes gebruiken.

Je houdt van eenvoudige lunchrecepten? Ontdek ook:


Italiaanse Croque

Italiaanse croque met focaccia, Parmaham en een frisse olijvensalade.

Onderstaand recept is berekend voor 2 panini’s: perfect om te delen of gewoon lekker voor jezelf.

Dit heb je nodig voor de Italiaanse croque:

Voor de olijvensalade:

  • 50 g gehakte groene olijven
  • 50 g gehakte Kalamata-olijven
  • 10 g kappertjes
  • 60 g geroosterde rode paprika’s, gehakt
  • 5 g verse peterselie, fijngehakt
  • 8 g selderblad, fijngehakt
  • 30 g selder, gehakt
  • 1/2 theelepel look, fijngehakt
  • 15 ml olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper

Voor de croques (2 stuks):

  • 2 kleine focaccia broodjes
  • 4 sneetjes kaas
  • 100 g Parmaham

Bereidingswijze:

1. Maak de olijvensalade

Meng alle ingrediënten voor de olijvensalade in een kom. Laat dit minstens 30 minuten rusten in de koelkast (liefst langer), zodat de smaken goed kunnen intrekken.

2. Stel de Italiaanse croques samen

  • Verwarm je paninigrill of croque-ijzer.
  • Beleg de binnenkant met een flinke lepel olijvensalade.
  • Voeg 2 sneetjes kaas toe en verdeel de Parmaham over de beide paninis.
  • Sluit de panini en leg hem in de grill.

3. Grillen maar!

Druk stevig aan en bak 3 à 4 minuten tot het brood goudbruin en krokant is en de kaas mooi gesmolten is.

Serveer direct en geniet van deze heerlijke Italiaanse croque!


Tips

Heb je nog geen paninigrill in huis?

  • Gebruik een koekenpan en druk de croque plat met een zware pot of pan.

Extra smaak?

  • Voor wat pit kan je een snuifje chili flakes toevoegen aan de olijvensalade.

Lekker als complete maaltijd:

  • Serveer met een groene salade met rucola en balsamicodressing.

Waarom zijn croques zo populair?

Croques zijn snel klaar, vragen weinig afwas en je kunt ze eindeloos variëren. Voor iedereen binnen het gezin is er wel een variant die gesmaakt wordt. Van klassiek tot fancy, van veggie tot extra stevig: ze zijn perfect voor drukke dagen waarop je toch iets warms en lekkers op tafel wilt zetten. Met een fris slaatje erbij maak je er een voedzame maaltijd van.

Ontdek ook deze eenvoudige lunchrecepten:

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *