apero,  Brunch,  Lunch,  Recepten

Platbrood met pesto en Prosciutto Di Parma recept

Ik heb op de blog al een paar keer receptjes met Prosciutto Di Parma gedeeld en wil je graag weer inspireren met een receptje dat ik gekregen heb van Loïc Van Impe, platbrood met pesto en Prosciutto Di Parma. Een gerechtje from scratch maar wel erg lekker bij een zomerse dag met een fris glaasje wijn. Prosciutto Di Parma heeft mijn hart gestolen nadat ik vorig jaar naar Parma trok om er alles te leren over de productie van Prosciutto DI Parma.

Platbrood met pesto en Prosciutto Di Parma

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram bloem
  • 200 gram yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pesto
  • 100 gram Prosciutto Di Parma
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • half bosje peterselie
  • 50 gram rozijnen
  • rode wijnazijn
  • olijfolie
  • zout & peper

Bereidingswijze

Deeg:

Kneed 250 gram bloem met 200 gram yoghurt, 100 gram pesto, 1 theelepel bakpoeder en een flinke snuif zout. Als het deeg homogeen is, laat een paar minuten rusten.

Rozijnen:

Doe de rozijnen in een kommetje lauw water en voeg een flinke scheut rode wijnazijn toe. Laat een tiental minuten wellen.

Platbrood:

Verhit een grillplaat op een hoog vuur. Rol het deeg uit tot een dikte van een centimeter. Als het deeg te plakkerig is kan je wat extra bloem toevoegen. Bak het deeg 2 à 3 minuten aan elke kant.

Ricotta:

Breng de ricotta op smaak met de zestes van citroen, zout, peper, olijfolie en wat citroensap.

Dresseer

Verdeel de citroenricotta op elk stuk pestobrood. Daarna een paar rozijnen, gevolgd door dunne plakjes Prosciutto Di Parma. Werk af met blaadjes platte peterselie.

Eet smakelijk!

Als je dit platbrood met pesto en prosciutto di parma receptje thuis gemaakt hebt laat je me zeker iets weten. Toch op zoek naar meer inspirratie kan ik Tortelli d’Erbetta by Peppe aanraden.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *