Food & Drinks

Limited Edition: Duvel Distilled 2021

Wij werden verwacht op een heel uniek feestje, in een kelder van een brouwerij, waar je de speakeasy bar 1833 kan terugvinden. We kregen een code om binnen te komen, zonder code kon je helaas deze lancering niet meemaken. Een avond vol van tastings met als hoogtepunt de lancering van de Duvel Barrel Aged en de Duvel Distilled.

Duvel Moortgat bestaat 150 jaar en blijft in feestmodus! De start van het feestjaar werd afgetrapt met de Duvel 6,66 en het jaar eindigen doen ze glamoureus met de Limited Edition Duvel Distilled.  Een prachtige fles in de vorm van het iconische Duvel glas. Een rode D prominent aanwezig en de stoere fleshouder is geïnspireerd op de witte schuimkraag. Het distillaat speciaal voor de verjaardag gebotteled.

Duvel Distilled 2021 rustte een volledig decennium op zorgvuldig geselecteerde eikenhouten bourbon- en sherryvaten en nadien volgde een finish op Moscatel de Sétubal vaten. Deze editie kan je gerust een jubileum distillaat noemen : zowel wat betreft smaak als looks is deze versie uniek en eenmalig. Opdat iedere fles van uitstekende kwaliteit is, wordt slecht een kleine volume aangeboden. Een beperkte oplage Duvel Distilled is beschikbaar in België vanaf november 2021. Aan de reacties op men socials tijdens de lancering weet ik nu al dat dit een collectors item voor de fans zal worden, en een feest voor BonVivants. Een beperkt aantal genummerde flessen zijn beschikbaar via de drankhandel of de Duvel webshop.

Deze Duvel Distilled 2021, perfect om te pairen met vis en vlees, artisjokken en spruiten maar ook zwarte chocolade, crème Brulée en tarte tatin. Oude harde kazen zoals parmezaan of oude Groendael.

Daarnaast komt er ook nog een nieuwe Duvel Barrel Aged op de markt. Deze zesde batch Duvel Barrel Aged is een Duvel gerijpt op Jamaican Rum vaten. Deze flessen zijn ook vanaf november beschikbaar in België.

Cheers! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *