Food & Drinks,  Recepten

Ober, een Porto Cruz Fresco alsjeblief!

Voor wie de zomer trendy en hip wil ingaan en genoeg heeft van Mojito’s is er nu een leuk alternatief! De Porto Cruz Fresco! Ideaal als je afkoeling zoekt bij hogere temperaturen. Een drankje dat je makkelijk samenstelt op basis van 1/3 porto Cruz, 2/3 tonic en afwerkt met vééél ijs! Makkelijk, zoet en lekker fris!

Een waardig alternatief voor de klassieke cocktails…

Liever the real stuff, dan kan je ook gewoon enkel ijsblokjes toevoegen aan je porto om een Porto CRUZ Fresco samen te stellen, maar of je nu voor de variant gaat met of zonder tonic het is alvast een waardig alternatief voor de klassieke cocktails!

Porto Cruz is vandaag de dag nummer 1 in de wereld van de Port. Het Huis Gran Cruz produceert zijn Ports met de grootste zorg en waakt in het bijzonder over drie cruciale stappen: de selectie van de druivensoort,de mutage waarin alle talenten van de keldermeester worden aangesproken en de rijping waarin de Porto Cruz Ports hun karakter en hun aroma’s ontwikkelen.

Porto Cruz heeft de handen in elkaar geslaan met Bar Gaston (Rooftopbar in Gent) waar je deze cocktails gewoon kan bestellen tijdens een warme zomeravond, of je kan ze ook heel eenvoudig zelf samenstellen en je gasten verrassen op de volgende BBQ met een vernieuwd aperitief! Daarom mag ik stiekem de lezers van BlogVivant de receptjes delen van de voorstellingsavond maar sssst niet doorvertellen 😉

 

Cruz Pink Fresco & Tonic

7cl Porto Cruz Pink

15 cl Tonic

Véél ijsblokjes

1 rode peper 

serveren in een groot ijsglas voeg alles samen en garneer met een rode peper voor extra pit! 

Cruz White Fresco & Tonic (Mijn absolute favoriet – BonVivant Proof)

7 cl Porto Cruz White

15 cl Tonic

véél ijsblokjes

schijfje gember

Takje rozemarijn

Serveren in een groot wijnglas, voeg alles samen en garneer met een takje rozemarijn en een schijfje gember.

 

Liever een Porto Cruz Fresco zonder tonic ga dan voor een rode  van CRUZ:

Cruz Red Fresco

7 cl Port Cruz rood

ijsblokjes

zeste van sinaasappel

serveren in een groot wijnglas, voeg alles samen en werk af met een zeste van sinaasappel.

 

Bedankt Porto Cruz voor de invitatie voor dit launch event! Dat het een warme dorstige zomer mag worden!

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *