Pittige tomatensalsa als dip voor nacho's.
apero,  BBQ,  Recepten

Pittige tomatensalsa met een vleugje Tabasco

Ik ben iemand die graag experimenteert in de keuken, zeker tijdens de zomermaanden wanneer er regelmatig een aperitiefmoment op het terras plaatsvindt. In plaats van telkens dezelfde dips te serveren, probeer ik graag iets nieuws. Deze keer ging ik aan de slag met een eenvoudige maar smaakvolle salsa: eentje met een beetje pit, maar niet te.

Ik had nog een restje Tabasco in de kast staan en besloot om er iets mee te doen. Niet in een Bloody Mary of over een spiegelei zoals velen het gebruiken, maar in een verse tomatensalsa die perfect past bij nacho’s. Een heerlijk dipje dat je met wat nacho’s en een fris drankje op tafel zet en dat telkens weer gesmaakt wordt.

En het beste van al? Je maakt het in amper 10 minuten. Ideaal dus als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Ik heb de salsa in het verleden nog gemaakt met de Limited edition Tabasco Scorpion Sauce, maar omdat hij enkel online te koop is heb ik het recept wat aangepast zodat het voor iedereen toegankelijker is.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • Verse koriander (of peterselie als je geen korianderfan bent)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel zout
  • ½ koffielepel gemalen komijn (optioneel)
  • Enkele druppels Tabasco Original (of meer als je van pittig houdt)
  • Nacho’s om te serveren

Zo maak je zelf pittige tomatensalsa

  1. Pel de ui en knoflook. Snijd ze grof.
  2. Snijd de verse tomaat in stukken.
  3. Doe de verse tomaat, rode ui, knoflook, koriander en het blik tomatenblokjes in een keukenrobot.
  4. Voeg het limoensap toe, samen met de suiker, het zout en de komijn.
  5. Voeg 6 druppels klassieke tabasco toe voor een pittige kick (meer of minder naar smaak).
  6. Mix alles kort tot een grove salsa. De textuur mag nog wat stukjes bevatten.
  7. Proef, en breng indien nodig extra op smaak met wat extra limoensap, tabasco of zout.

Serveer de salsa koud met nacho’s of als topping bij een zomerse maaltijd.

Zero waste tip

Heb je wat van deze pittige tomatensalsa over? Gebruik het als saus op wraps, bij gebakken eieren of als topping op een veggie burger.

Hou je van pittige dips? Dan moet je zeker ook eens mijn recept voor pittige humus proberen.

Smakelijk!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

16 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *