hoofdgerecht,  Recepten

Varkenshaasje met romige mosterdsaus, Hasselback-aardappelen & sweet & spicy bimi’s

Er zijn van die gerechten die eruitzien alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, terwijl het eigenlijk verrassend eenvoudig is. Dit varkenshaasje met een zijdezachte mosterdsaus, krokante Hasselback-aardappelen en zoet-pittige bimi’s is er zo eentje. Een gerecht met een elegante toets. Een gerecht waar elke Bonvivant blij van wordt.

De ster van het bord is natuurlijk de saus. Een combinatie van kalfsfond, Inex room en graanmosterd: eenvoudig, maar met zoveel karakter. De Hasselbacks zorgen voor crunch, geurige rozemarijn en boter die in elk sneetje kruipt. En dan zijn er nog de bimi’s — licht zoet, een tikje spicy, en een perfecte tegenhanger voor de romigheid van de saus.

Het is zo’n gerecht dat je kunt serveren wanneer je gasten over de vloer hebt. En geloof me: iedereen zal denken dat je er een halve dag voor in de potten hebt geroerd. Alleen jij en ik weten dat het eigenlijk allemaal best meevalt.

En als je dit maakt, tag me gerust op Instagram @stefaandewinter. ik kijk graag mee naar jullie creaties.

Recept: Varkenshaasje met mosterdsaus, Hasselback-aardappelen en sweet & spicy bimis

Ingrediënten (2personen)

Varkenshaasje

  • 1 varkenshaasje
  • Peper & zout
  • Scheutje olie of boter om te bakken

Hasselback-aardappelen

Ik heb de perfecte tool gekocht en getest die super goed werkt om Hasseback aardappelen in no time klaar te maken. Je kan hier het linkje vinden.

  • 4 aardappelen
  • Rozemarijn
  • 3 teentjes geperste look
  • Klontje boter
  • Peper & zout

Mosterdsaus

Sweet & spicy bimi’s

  • 200 g bimi’s
  • 1 el honing
  • 1 el drizzle chili-olie

Bereiding

1. Maak de Hasselback-aardappelen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd elke aardappel in dunne schijfjes, maar niet volledig door (tip: leg de aardappel tussen twee houten lepels).
  3. Leg ze in een ovenschaal, kruid met zout, peper, leg er rozemarijn bij en verdeel er een klontje boter en de geperste look over.
  4. Bak 45 min, tot ze goudbruin en krokant zijn.

2. Bak het varkenshaasje

  1. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  2. Smelt een beetje boter of olie in de pan en bak het varkenshaasje.
  3. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

3. Maak de mosterdsaus

  1. Bak de sjalot en look glazig in het braadvet van het varkenshaasje.
  2. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken.
  3. Meng er de Inex room en de graanmosterd onder.
  4. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
  5. Laat zachtjes indikken tot een romige saus.

4. Sweet & spicy bimis

  1. Blancheer de bimis 2 minuten in kokend water.
  2. Giet af en meng meteen met honing en chili-olie.
  3. Stoof dit alles 5-10 minuten in wat boter.

5. Serveren

Snijd het varkenshaasje in mooie medaillons, lepel er de romige mosterdsaus over en serveer met de crunchy Hasselback-aardappelen en de zoet-pittige bimi’s.

Eet smakelijk!

Vond je dit varkenshaasje met mosterdsaus een fijn recept en zoek je nu nog een dessert voor het feestmenu? Dan kan ik zeker deze witte chocolademousse met nootjes en granaatappel aanbevelen.


Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *