Hotspots,  Travel

Glamping Haspengouw [Staycation]

Dit weekend waren we te gast in het pas geopende “Glamping haspengouw”. Wij waren de eerste slapende gasten en konden dus uitgebreid de faciliteiten testen. Glamping is een manier van kamperen al dan niet op een originele locatie maar dan vooral met dat tikkeltje luxe meer. Kamperen is niet aan iedereen besteed en daarom is dit alternatief ideaal geschikt voor de luxebeestjes onder ons! Zelf trekt het avontuurlijke van kamperen me enorm aan, maar opstaan met rugklachten en inboeten aan hygiëne heb ik er niet voor over. Daarom wou ik erg graag Glamping Haspengouw ontdekken en voor het eerst samen met men partner en een heleboel vrienden gaan kamperen in luxe.

De 5 luxe tenten bevinden zich te midden van de bloesems op de grens tussen Borgloon en Zepperen. Ver weg van de drukke wereld kom je terecht in een stukje oase van rust. Naast de tenten is er ook een Pop-Up terras aanwezig voor de talrijke wandelaars die de streek heeft. Dit heeft als voordeel dat je voor een drankje of een hapje nooit ver moet en ten volle van de locatie kan genieten.

In de tenten kan je een Boxspring met donsdeken, nachtlampjes, zitzakken en tafeltje terug vinden. Centraal is er een picknicktafel en vuurschaal voor gezellige momenten buiten. Naast deze faciliteiten is er ook een badkamerwagen ingericht met lavabo, toilet en inloop douche. Je kan niet geloven na een nachtje slapen hoeveel deugd deze douche heeft gedaan!

Het reserveren van de Glamping kan vanaf 7 personen tot 10 personen. De reden hierachter is dat je het niet erg vindt om een douche te delen met vrienden maar met wildvreemden een badkamer delen is misschien minder fijn. Alhoewel de vraag groot is om als koppel een tent te kunnen huren voor een nacht zal Lars (de eigenaar) af en toe datums openstellen voor kleinere groepen zodat iedereen de kans krijgt om te genieten van deze originele manier van logeren!

De formule voor je verblijf kan jezelf kiezen, ofwel ga je enkel slapen en neem je zelf het eten mee ofwel kies je voor de optie BBQ s’avonds en/of ontbijt s’ochtends verzorgd door Le Bon Vinvant. Hier ben je volledig vrij in en dat maakt het allemaal erg ongedwongen! Wij gingen voor de full option en kozen ervoor om lekker te genieten en ons geen zorgen te maken om wie in de ochtend naar de bakker moest. Leuk detail: in zowel BBQ of ontbijt komen streekproducten aan bod!

Toen ons verblijf er op zat begon de zon goed door te breken en bleven we eigenlijk hangen. We dachten nog de stad in te trekken maar iedereen van de groep genoot van de rust en we besloten nog wat te aperitieven met wat hapjes, te genieten van de lentezon en de rust die je er kan vinden! Uiteindelijk vertrokken we 6 uur later dan gedacht met een voldaan en relax gevoel.

Bedankt Lars van Hotel Ri Coëme/Glamping Haspengouw & Joris van Le Bon Vinvant voor pure Limburgse gastvrijheid! Wij genoten van een korte maar leuke vakantie dichtbij!

Praktische info:

Glamping Haspengouw is nog te vinden tot 3 juni op deze locatie en verhuist daarna iets verderop van 9 juni tot 25 augustus naar wijndomein Sassenbroek, wat ook een leuke ervaring moet zijn denk ik.

voor meer info contacteer: lars@haesen.net 0495/540990

Like de facebookpagina HIER voor updates en last minutes.

Staycation is een leuke manier om eens te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Korte of langere vakantie waar je geen vliegtuig hoeft te nemen om toch te genieten van een vakantie en vooral van pareltjes dichtbij!

Op zoek naar nog meer tips in de buurt dan moet je zeker is de blog van Travelchecker lezen. zij nemen je mee op een tocht door Haspengouw.

Op mijn instagrampagina kan je nog andere foto’s terug vinden van ons verblijf in dit unieke kader!

Houden jullie van kamperen? Kennen jullie Glamping al? Zouden jullie het overwegen om in dit verblijf te logeren? Laat het even weten in een berichtje hieronder!

 

25 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *