Staycation België,  Travel

Staycation: B&B Hotel Brussels Centre Gare du Midi

Staycation, de kaart die ik in 2019 regelmatig trek op de blog voor een korte vakantie of uitstap dichtbij. Een korte break voor BonVivants om te ontsnappen aan de drukke & veeleisende maatschappij van vandaag. Je hoeft niet altijd het vliegtuig op te stappen om te ontspannen, met staycations op BlogVivant.be laat ik jullie zien dat dit ook kan dichtbij!

Voor deze editie van de staycation trokken we naar het pas geopende B&B hotel Brussels Gare du Midi. Het hotel is van augustus open en is gelegen in het centrum van Brussel direct aan het zuidstation of de midi in de volksmond. Daarom is het hotel niet alleen geschikt voor een toeristische trip maar ook voor professionele doeleinden.

Het hotel oogt modern en fris, een strakke maar toch gezellige lobbie met bar en ontbijtruimte die eigenlijk netjes in elkaar vloeien zodat je deze ruimtes zowel in de ochtend kan gebruiken om je ontbijt te nutten of s”avonds na een dag rond te slenteren in Brussel nog een slaapmutsje kan drinken. Omdat ze bij deze keten niet alleen de nadruk leggen op Bed maar ook op Breakfast, kan je er een goed ontbijt vinden met een aanbod koffiekoeken, broodjes, verschillende soorten beleg en kaas, een selectie ontbijtgranen, fruitsla, vruchtensappen en een goede koffiemachine die er voor zorgt dat je de dag goed kan starten.

De kamers ook weer strak en minimalistisch ingericht met aandacht voor comfort voor de mens van vandaag, een snelle WiFi, een grote flatscreen tv met chromecast. Is dit nodig? Nee, maar wel leuk. Want hoe laat we ook terug zijn op een hotelkamer, of hoe moe we ook zijn na een dagje rondtrekken in de stad is het altijd fijn om nog even te zappen. Dankzij de chromecast kon ik nog even een aflevering van een netflixserie streamen alvorens we als een blok in slaap vielen.

Het centrum (Grote Markt) is ongeveer 15-20 minuten wandelen, maar in Brussel heb je ook tal van andere mogelijkheden om je te verplaatsen. Zo zijn er de deelsteps, de deelfietsen of kan je gewoon een taxi of in ons geval een Uber nemen. We deden de laatste optie voor de eerste keer en dat viel ons super goed mee. Zowel heen als terug geraakten we vlot op 3-5 minuten van ons hotel naar het centrum en terug. Wat van het hotel een ideale uitvalsbasis maakt voor je staycation in Brussel centrum.

Ook overnachten in BBhotel Brussels Gare du Midi?

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *