Food & Drinks,  hoofdgerecht,  Recepten

Recept | Mosselen op de BBQ in papilliot

Mosselen zijn eigenlijk zo een dankbaar product om mee aan de slag te gaan. Als je eenmaal goede kwaliteit hebt kan je heel snel een lekkere maaltijd op tafel toveren. Omdat ik de zomer bijna dagelijks BBQ wou ik mijn mosselen deze keer is klaar maken in een papilliot. Ik eet super graag mosselen in look room. Maar ik zag onlangs dat Inex nu ook een plantaardig alternatief heeft voor room, Inex Haver Cuisine. Ik ben niet vegetarisch maar hou er wel van om met kleine stapjes mijn bijdrage te leveren aan een mooier milieu.

Mosselen in papilliot

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 kg mosselen
  • 1 paprika
  • 1 ajuin
  • 1 brik Inex Haver Cuisine
  • 2 teentjes look
  • peper & zout
  • zilverpapier

Aan de slag! 

  • Spoel de mosselen goed.
  • Versnipper de ui en de paprika.
  • Verdeel de mosselen over 2 papillioten.
  • Bestrooi de mosselen met de versnipperde ui en de paprika.
  • Pers de look boven de mosselen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet een goede scheut Inex Haver Cuisine over de papilliot.
  • Sluit de papilliot en zet deze op de BBQ.
  • De tijd is variabel van gas of kolen BBQ, maar luister vooral als je hoort dat de mosselen aan het “zingen” zijn.
  • 0pen de papilliot een beetje om te checken of ze allemaal mooi open zijn.
  • Indien nog niet nog paar minuten extra op de BBQ, indien ze mooi open staan zijn ze klaar om te serveren.
  • Open de papilliot en giet er nog een scheutje Inex Haver Cuisine bovenop.

SMAKELIJK! 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *