apero,  Food & Drinks,  Recepten

Aperokrans met groenten en Parmaham

Voedingscoach Sandra Bekkari die we allemaal kennen begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. Het belangrijkste voor haar is dat de basis van je maaltijd uit groenten bestaat. Je kan alles eten, maar vertrek van de groenten en vul dan aan.

Uit deze gedachtengang is Sandra vertrokken en heeft zij voor het Consorzio Del Prosciuto di Parma een lekker, creatief en makkelijk samen te stellen idee uitgewerkt waarmee je je gasten kan verrassen tijdens een leuk en/of feestelijke apero! Ze bedacht een aperokrans met auberginecrème als basis, geroosterde groeten, mozzarella en Parmaham.

Wat heb je nodig? (4 personen)

voor de auberginecrème

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel el tahini
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • zout

overige ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes geroosterd
  • 4 kleine wortelen, gehalveerd in de lengte, geroosterd
  • 1 kleine aubergine, in schijfjes, gegrild
  • 1 kleine courgette, in schijfjes, gegrild
  • 75 gram mozzarella bolletjes
  • 75 gram olijven
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 4 sneetjes Parmaham, gehalveerd en tot roosjes gerold
  • handvol platte peterselie

Aan de slag! 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine overlangs open. Maak inkepingen in het vruchtvlees. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Stop de plakjes in de aubergine. Kruid met komijn, peper en zout. Leg de helften terug op elkaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat 30 minuten garen. Haal de aubergines uit de folie en schraap het vruchtvlees eruit. Doe in een blender, voeg de tahini, het citroensap, een scheutje olijfolie toe en mix tot een romige dip. Kruid met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout.
  • Rooster ondertussen (20 à 25 min) de groenten mee in de oven voor de aperokrans.
    Maak een kring op het bord met de auberginecrème. Schik de groenten erop.
  • Vul aan met mozzarella en olijven. Werk af met pijnboompitten, Parmaham en peterselie.

Genieten maar!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *