Staycation België,  Travel

BlogVivant staycation: Landal Hoog Vaals

Staycation, de kaart die ik in 2019 maandelijks trek op de blog voor een korte vakantie of uitstap dichtbij. Een korte break voor BonVivants om te ontsnappen aan de drukke & veeleisende maatschappij van vandaag. Je hoeft niet altijd het vliegtuig op te stappen om te ontspannen, met staycations op BlogVivant.be laat ik jullie zien dat dit ook kan dichtbij!

Landal Hoog Vaals

Deze maand trokken we voor onze staycation naar Landal. Landal Hoog Vaals om concreet te zijn. Hoog Vaals is gesitueerd op de grens van drie landen, daarom is het ook makkelijk om van hieruit naar Nederland, Duitsland of België te reizen voor een uitstap. Het vakantiepark heeft echt alles om jong en oud te plezieren. Wij gingen zonder kinderen en genoten gewoon enorm van de rust, gastvrijheid en de charmante bungalow. Ondanks het weer ons verschrikkelijk tegen zat slaagden we erin om er een gezellige tijd te hebben door gewoon 1 detail… een kachel in ons huisje. Deze werd s’ochtends aangestoken en zorgde voor onmiddellijk een aangename warmte en tegelijk een gezellige sfeer tijdens het ontbijt. Ook s’avonds toen we terug thuis kwamen keken we al uit naar het moment om ons even op te warmen aan de kachel.

Landal Hoog vaals is natuurlijk meer dan een kachel. In het park kan je er een indoorspeeltuin vinden met animaties van de mascotte “Bollo De Beer“, er zijn bowlingbanen, pooltafels, mini golf terrein en het leukste voor jong en oud is het zwembad. Het zwembad heeft alles om jong en oud te plezieren. een sauna, jacuzzi, kinderbad, glijbanen en een groot zwembad waar je gewoon baantjes kan trekken of op bepaalde tijdstippen een hindernissenparcours kan volgen. Na een hele dag plezier kan je gewoon gaan uitblazen in één van de bars of restaurants in het park. Toch liever zelf koken dat kan zeker, er is een winkeltje/supermarkt op het domein waar je alles kan vinden. Eigenlijk als je wil genieten van een weekje of weekend wil genieten in alle rust en de wagen laten voor wat het is dat kan hier!

In De buurt 

Toch zin om het park te verlaten en de buurt te gaan verkennen ook dat is mogelijk. Landal Hoog Vaals ligt eigenlijk erg goed gelegen. Dicht bij het centrum waar je grote warenhuizen kan vinden maar ook kleine restaurantjes. Zo gingen wij s’avonds naar de plaatselijke Griek en werden echt in de watten gelegd voor weinig geld. Ik zou dan ook zeker Lakis De Griek aanraden. Eten zonder al te veel poes pas, gewoon basic maar zo lekker en voor echt weinig geld. Je kreeg er gratis nog een slaatje, shotje om te starten en een brede glimlach van de ober bij!

Ons 2e bezoek brachten we aan het drie landen punt. Hier staat een hoge uitkijktoren je kan uitkijken over de ruime omgeving. Is het speciaal, nee dat niet. Moet je het gedaan hebben, ja zeker! Je gaat met de trap of lift naar boven en je kan er even uitwaaien. Helemaal boven kan je zelf op een punt staan met een glazen vloer, dat was dan ook het spannendste aan deze uitstap. Eenmaal beneden is er een leuke bistro waar de BonVivant zijn hart kan ophalen aan een lekker drankje of gerechtje.

Nog een must visit plaatsje in de buurt van het vakantiedomein is het ’t’Hijgend Hert. De naam alleen al smeekt om een bezoekje. Je kan er in de buurt leuke wandelingen maken in een bosrijk gebied en daar even het energiepijl naar boven halen met een drankje of een hapje. Wij werden er terug super vriendelijk onthaald, de zaak binnen zat goed vol dus besloten we buiten te zitten ondanks het frisse weer gewapend met wat dekentjes en onze jas viel het goed mee. Ook de eigenaar deed zijn uiterste best om het haardvuur in onze tafel aan de praat te krijgen wat hem lukte. Zo een gevoel van gastvrijheid is altijd leuk! Wij aten er eigenlijk super lekker zoals je op de foto’s kan zien en sloten de maaltijd af met zoete poffertjes en een typisch drankje uit de buurt “hieël werm prümke mit sjoem” (warme pruimenlikeur met slagroom). Je moet het gewoon is proeven.

Sunday Brunchday

Het gezellige aan dit domein is wanneer je met vrienden of familie gaat het leven een versnelling lager kan zetten. Zo hebben we op onze laatste dag een Brunch ingelast. (een weekend is van vrijdag tot maandag, maar konden door professionele verplichtingen maar tot zondag blijven) We stonden op en begonnen gezellig samen eieren te bakken, iemand dekte de tafel, haalde alles wat nog in de koelkast stond op tafel er werd naar het Landal winkeltje gegaan om vers stokbrood en koffiekoeken. De laatste blok hout werd op het vuur gegooid, en startten met een lang en lekker ontbijt. Wanneer iedereen min of meer voldaan was besloten we een wandeling op het domein te maken en wat foto’s te nemen als herinnering aan een te zalig weekend. De zon was van de partij en trokken zo het park rond. Na een wandeling trokken we naar de bar van Landal Hoog Vaals om een aperitiefje te drinken om daarna terug naar onze bungalow te trekken om de koffers te pakken om terug rustig de brunch verder te zetten. Na de brunch namen sommige een siësta, anderen begonnen alles klaar te zetten. De gemoedelijke sfeer en rust die er hing nemen ze ons niet meer af!

Wanneer je ook echt is nood hebt aan een rustige weekendje weg om even uit de hectiek van het dagelijkse leven te stappen dan kan ik jullie een Landal park zeker aanraden en in het bijzonder Landal Hoog Vaals. Dit was voor ons een eerste ervaring en zeker niet de laatste! We merkten dat er nog héél wat Landal parken bestaan en hebben dus nog veel staycations in het vooruitzicht 🙂

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

14 reacties

 • Avatar

  Virgilia

  Super leuk, ziet er erg goed uit!! Wij zijn al op veel verschillende parken geweest van landal…. En genieten er altijd zo van…. Bij deze zijn wij nog niet geweest. We gaan wel weer in de zomervakantie naar landal 2 huisjes 2 gezinnen, kijken er echt erg naar uit?

 • Avatar

  Skincarebynaomi

  Landal is echt op elke locatie een super vakantiepark. Ze hebben inderdaad van alles en voor iedereen plezier. Heerlijk eten en prachtige huisjes. De locatie van het drielandenpunt is ook erg mooi. Heerlijke wandelroutes!

 • Avatar

  Jeannet

  Wel goed, dat je vertelt dat een huisje niet alleen een kachel is. Maar in de winter is het wel een vereiste.
  En het Hijgend Hert, ben ik ook wel eens geweest. Leuk is het daar, ja. En prachtige omgeving, heerlijk wandelen en fietsen. gr. Jeannet

 • Avatar

  Amelie van Writings by Amelie

  Die uitkijktoren in de buurt is zeker een troef. Ik hou wel van uitzichten! Ik ben zelf van Mechelen en heb al dikwijls de Sint-Romboutskathedraal beklommen, puur voor het uitzicht.
  Bij koud weer is die kachel inderdaad ook een troef niets zo tof als op een slechte of regenachtige dag een boek te lezen bij de kachel of je er gewoon aan op te warme na een dagje wandelen.
  Het eten ziet er trouwens ook overheerlijk uit. Ik krijg al zin in een burger.

 • Avatar

  Frederique

  Ziet er heel leuk uit. Ik ben als kind bij het drie landen punt geweest en vond het geweldig. Bleef rondjes rennen van het ene land naar het andere!

 • Avatar

  Jitske

  Ik houd ontzettend van dit soort vakantieparken! Lekker in de natuur. Toen ik kind was gingen we vaak naar zo’n soort park in Limburg. Ik heb daar erg goede herinneringen aan. Bijzonder ook zo’n 3 landen punt.

 • Avatar

  Nadia

  Wat leuk! Wij moeten ook nodig een keer weer een weekendje of midweek naar een vakantiepark. Even er tussenuit en lekker genieten als gezin zijnde… Het drie landen punt lijkt me ook geweldig trouwens! Alleen een beetje ver van hier 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *