Staycation België,  Travel

We sliepen tussen de wilde dieren in de Beekse Bergen.

Vorig weekend waren we te gast in het nieuwe Safari Resort van de Beekse Bergen. De Beekse Bergen alom bekend van zijn uitgestrekt dierenpark waar je een wandelsafari, bootsafari of een autosafari kan beleven. Maar sinds 1 maand ook een lodge kan huren tussen de wilde dieren. Vol van verwachtingen trokken we naar Hilvarenbeek waar het Safaripark is gelegen. Op een uurtje en half rijden vanuit Brussel (45 minuten vanuit Antwerpen) waren we plots in een andere wereld terecht gekomen. We reden het park binnen en plots waande je je in Afrika.

Het centrum van het vakantiepark Karibu Town is het centraal gelegen punt met het onthaal, een winkeltje, een binnenzwembad, binnen en buiten speeltuin, het resort restaurant en loungebar. Terwijl de ouders zich vermaken met een cocktail op het terras, kunnen de kinderen uren speelplezier in de buurt beleven. S’middags kan je in het restaurant licht lunchen om in de avond dan aan tafel te schuiven voor een uitgebreid diner! (De Spareribs & de RibEye zijn een aanrader!!!)

Vanuit het centrum na het aanmelden trokken we naar onze Lodge (van 6 tot 14 personen) en hoe dichter we kwamen hoe sneller men kinderhart begon te kloppen! ik zag Giraffen, Zebra’s, Neushoorns, Struisvogels lopen en dat allemaal in “onze achtertuin”. Dit gevoel alleen is onbetaalbaar. Eenmaal aangekomen in de lodge troffen we daar een Afrikaans interieur, 2 badkamers en zelf een sauna aan! Ideaal om volop te genieten dus. het verzorgde interieur is tof maar het enige wat je wil doen is de achterdeur opentrekken en vanop je terras oog in oog staan met al even nieuwsgierige wilde dieren als wij. Dit gevoel is onbeschrijfelijk. Je geraakt hier ook niet op uitgekeken, ik nam om de paar minuten mijn fototoestel om een foto te nemen want ik dacht oh dit mooi beeld heb ik nog niet!

Als gast van het Safari Resort krijg je ook een attractiepas waar je toegang krijgt tot verschillende attracties zoals Safaripark Beekse bergen, Speelland Beekse Bergen die op wandelafstand te bereiken zijn of andere parken die iets verder gelegen zijn.

Als extraatje stond er ons op de laatste dag een verrassing van formaat te wachten. Om 11u stipt stond Ranger Jim aan onze Lodge om ons mee te nemen op een private safari met open jeep! We kregen nog meer uitleg in detail over de aanwezige wilde dieren, we kregen antwoorden op onze vragen en vooral we hielden halt tijdens het voedermoment van de giraffen en bleven hier een tijdje staan. De Giraffen kwamen met hun hoofd tot in onze jeep, ik kon deze aaien, ze likten aan ons hand en likten de overkapping van jeep helemaal proper!

De tropische temperaturen die we tijdens ons verblijf hadden, De look & feel van het park, de Afrikaanse muziek in de bar gaven ons echt de indruk te verblijven op de Savanne in Afrika. Het voelde fijn om helemaal weg te zijn van de drukke wereld waar we in leven en ondanks dat we er kort verbleven echt een vakantiegevoel kregen en ontspannen terug keerden.

Dat we genoten hebben dat kan je zien? Hebben jullie nog leuke plekjes om te verblijven? Doorheen de dagen/weken zal je nog leuke foto’s zien voorbij komen op Instagram over men avonturen in de Beekse Bergen!

check de site van de Beekse Bergen voor meer info.

 

42 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *