Staycation België,  Travel

[Staycation] Met Voyage Local Antwerpen ontdekken

Staycation, de kaart die ik maandelijks trek op de blog voor een korte vakantie of uitstap dichtbij. Een korte break om te ontsnappen aan de drukke & veeleisende maatschappij van vandaag. Je hoeft niet altijd het vliegtuig op te stappen om te ontspannen, met staycations op BlogVivant.be laat ik jullie zien dat dit ook kan dichtbij! 

 

Dit keer gaan we niet overnachten maar op rondrit door de chauvinistische wereld van Antwerpen. Nee geen alombekende toeristen dubbeldekker bus die door de stad gaat langs de bekendste punten. Wij kozen voor Voyage Local, of beter bekend voor Jamil met zijn gerestaureerd Renault busje uit 1963.

We trokken langs verschillende hotspots van Antwerpen maar vooral reden we weg van het bekende centrum waar iedereen al zoveel rond loopt. Zo ontdekten we andere facetten van de stad. We reden door de Jodenwijk, Zurenborg met de prachtige statige huizen, doorheen Borgerhout om zo te eindigen bij de Dokken waar we een fijne pop up bar “Bar Paniek” ontdekten. Zonder al te veel in detail te treden want dat moet je natuurlijk beleven. De toer die wij deden kan je boeken onder de naam “Mix Of Antwerp

 

 

Jamil nam ons als echte local mee naar bovenstaande plekken met zijn traag rijdend busje, hij verraste ons met leuke anekdotes, verhalen uit de geschiedenis, maar ook met leuke tips, Jamil toonde ons de leukste koffiebars, een restaurant waar je de beste kreeft van de stad kon eten, of waar je spot goedkoop nieuwe banden op je wagen kon laten steken. Om maar aan te geven hoeveel variatie er in deze toer zit. Ergens had ik spijt dat ik deze plekjes niet genoteerd had want ik vind het zo fijn om verborgen pareltjes te ontdekken.

 

 

Het voordeel van dit busje is dat de hele familie mee kan, je ziet een ander Antwerpen dan we gewoon zijn zonder ver te hoeven wandelen. Het busje heeft een panoramisch dak zodat iedereen alles goed kan zien!

De rondrit neemt ongeveer 1u30 in beslag. Ons geen seconde verveeld en met een rugzak vol leuke weetjes keerden we terug huiswaarts.

 

 

Bedankt Jamil, voor jouw enthousiasme en liefde voor de stad Antwerpen. Het werkte echt aanstekelijk!

 

Wil je ook is op pad met Jamil en zijn Voyage Local ga dan zeker een kijkje nemen op de website HIER alle info en prijzen kan je er terug vinden!

 

Wat is jouw ultieme Staycation? Hou je van de reeks op men blog? Wat vinden jullie van Voyage Local?

Laat het hieronder weten in een berichtje

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *