Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Chez Claire

De opening is nu al enkele weken achter de rug maar nog nooit de tijd en de kans gehad om Chez Claire te gaan bezoeken. Nu was ik in Antwerpen voor de Pressdays en dacht onmiddellijk dat dit men kans was om ook te gaan proeven van de instaproof eclairs!

Chez claire is uitgebaat door de bedenkers Yuri & Dries van o.a. WASBAR, zij weten als geen ander hoe een origineel concept leven in te blazen. Na het succesvolle WASBAR verhaal was het voor de mannen alweer tijd om een nieuwe stap te zetten in ondernemersland en zo ontstond Chez Claire.

Chez Claire is een fancy winkeltje met een roos interieur, fijne eyecatchers zoals de spiegels aan het plafond en leuke quote op de muur. Je kan er enkel eclairs kopen, maar wel eclairs in alle kleuren en smaken. Wel 13 verschillende smaken kan je er proeven. Je kan de eclairs ter plaatse staand opeten met een koffie of een glaasje Cuvee Claire of gewoon meenemen naar huis in een fancy verpakking. Ik wed wanneer je met een doosje van Chez Claire op een feestje arriveert dat je onmiddellijk scoort bij de gast(vrouw)(heer).

Van in men kindertijd ben ik verzot op sjoekes (ons dialect voor Eclairs), de traditionele soes met gele crème en bedekt met een laagje chocolade. Je kan deze niet beu worden maar nu the next level sjoekes zijn uitgevonden is een gewone eclair inderdaad wat simpel :). Ik ben gaan proeven en ze zijn lekker, een lekkere crème vulling en de topping is heerlijk. De exclusiviteit van de sjoekes laat zich wel doorwegen in de prijs. Zo betaal je €4.50 voor een kleine eclair. Over de smaken niets dan lof maar ze zouden toch wat groter mogen zijn volgens onze mening.

Chez Claire is gewoon een plaatsje dat je moet bezoeken wanneer je in Antwerpen of in Gent even wil verpozen na of tijdens het shoppen. Het fijne interieur en de leuk ogende eclairs maken van het bezoek een totaal beleving!

Chez Claire Antwerpen                             Chez Claire Gent

Schrijnwerkersstraat 15                        Kouter 185 (33,51 km)
2000 Antwerpen                                   9000 Gent
Chez Claire homepage

 

Ben je net als ik verzot op Eclairs? Wat vinden jullie van dit concept? Hebben jullie nog een hotspot dat ik zeker is moet gaan reviewen?

Laat het me dan zeker weten in een berichtje hieronder! 🙂

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *