Staycation België,  Travel

Staycation | The Dominican Brussel

Jullie weten het al dat Brussel in ons hart zit, ik kom er aan en heb het gevoel dat ik in de drukte van de stad, de drukte van men jobs van mij kan schudden. Het is een stad met zoveel leuke en mooie plekken, een stad die nog elke keer verrassend uit de hoek komt.

Zo kwam ik terecht bij The Dominican. In het hartje van Brussel op 20 meter van het muntplein en de nieuwstraat. Een fantastisch stijlvol hotel dat klasse uitstraalt. Een oud Dominicanenklooster dat nu functie doet als 4 sterren hotel. Het gebouw ademt geschiedenis en is echt een rustpunt in deze bruisende stad. Je voelt je er onmiddellijk welkom door het vriendelijke personeel die je oprecht vriendelijk begroet. De lobby is prachtig afgewerkt met een hoogstaand design! De lift brengt je naar je kamer volledig in thema (ontdek het zelf). De kamer was gewoon af, een fantastisch bed, waar zowel Wim als ik sliepen als een roos (en dat is niet altijd evident op hotel), een mooi uitgeruste badkamer met bad om heerlijk te relaxen!

Als wij in Brussel zijn dan zijn we zelden in ons hotel te vinden maar altijd op stap. Hier maakten we toch graag een uitzondering om de bar te ontdekken. Een plek waar je kan bijpraten na een dagje shoppen of waar je evengoed kan afspreken met zakenrelaties om die perfecte deal te kunnen afkloppen! Je kan er een heel gamma aan dranken vinden en een uitgebreide cocktailkaart!

Tot slot eindigt een overnachting altijd met een ontbijt. Ook hier merk je dat het terug een level hoger gaat. Naast het rijkelijk gevulde ontbijtbuffet met zalm, kazen, ontbijtgranen, brood kan je er ook nog A La Carte bestellen. Als ik dan toch een tip mag geven bestel de Eggs Benedict! We kregen deze tip mee van vriendin en collega blogger LizzyLizzBlog dat we dit zeker moesten proberen en ze had gelijk! Maar je kan er ook nog Brusselse wafels, pannenkoeken, American pancakes, of ei met spek bestellen allemaal vers bereid.

 

Wij bedanken Gilles De Vos & Lizzy van harte voor de uitnodiging in dit prachtige hotel. Wij vonden het super fijn om The Dominican te ontdekken! 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *