Food & Drinks

Alcoholvrije gin Bonaniets

De laatste jaren gaan we steeds meer op zoek naar alcoholvrije alternatieven, ik test vandaag voor jullie een gin zonder alcohol uit. Of we nu meedoen aan Dry January, Tournée Minerale of gewoon eens geen zin hebben in alcohol,… . Gelukkig krijgen we nu steeds meer de keuze voor een lekker alcoholvrij drankje waar we vroeger tevreden moesten zijn met mierzoete combinaties! Ik leerde een paar maanden geleden Botaniets Dry London Spirit kennen, dat is een gin zonder alcohol. Ik was direct fan. Ten eerste omdat ik het charmant vond dat Botaniets puur Belgisch en Brussels is, daarnaast omdat de smaken me echt blij maakten. Voor mij is dit voorlopig de beste Belgische alcoholvrije gin.

Botaniets Dry London Spirit alcoholvrije gin

Reeds bekroond in Londen, Parijs, New York & Hongkong. Botaniets is een 0,0% gin die trouw blijft aan de klassieke oorsprong van jeneverbes en gin.

Het maakt gebruik van een drievoudige distillatie techniek die werd gebruikt in de negentiende eeuw, toen de meeste gin producenten hun toevlucht namen tot dubbele distillatie. De tweede distillatie verwijdert de alcohol uit de drank, terwijl de derde distillatie, die koud wordt uitgevoerd en vijf dagen duurt, de aroma’s van de jeneverbessen, rozemarijn, mandarijn, gember en kardemom uit de rijping haalt. Dit alles om de alcoholvrije gin te garanderen met behoud van het complexe aroma- en smaakprofiel.

Laag in suikers & calorieën

Nog goed nieuws is dat een Botaniets & tonic ongeveer 20 kcal zijn, terwijl een alcoholische versie al snel tot 300 kcal kan oplopen. De Botaniets is dus vol van smaak. Dankzij het distillatie proces en geen toevoeging van suiker zijn Botaniets 0,0% een van de minst calorierijke drankjes die vandaag aangeboden worden. Wil je toch nog meer over de brand te weten komen dan kan je best even surfen naar Botaniets zelf 😉

Botaniets Original & Ginger-Yuzu

Botaniets Original wordt gedistilleerd met een genuanceerde samenstelling van plantaardige stoffen van hoge kwaliteit uit natuurlijke bron: jeneverbes, kardemomharten, verse rozemarijn en Siciliaanse citrusschillen, naast een mengsel van 9 andere botanicals.

Botaniets Gember & Yuzu is gedistilleerd met jeneverbessen, kardemom harten, verse gember en Japanse Yuzu schillen van Japanse biologische landbouw.

Onze favoriet is Botaniets Gember & Yuzu. Aan iedereen die we dit serveerden was het met ons eens, dit is echt een zalig alcoholvrij alternatief! Mijn moeder bestelde haar onmiddellijk een fles! 🙂

Ik sprak hier over Botaniets, maar onder de branding Niets.co vallen nog meer alternatieven. Misschien test ik volgende keer een ander alcoholvrij drankje en dan horen jullie onze bevindingen al heel snel hier.

Geen fan van Gin, dan kan misschien het artikel over The Mocktail Club jullie wel inspireren voor een alcholvrije mocktail.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *