Food & Drinks,  Hotspots

Bubble Tea Gong Cha Antwerpen

Gong Cha is de wereld aan het veroveren in Bubble Tea met maar liefst 1900 winkels in 20 landen. Na Brussel (Docks) en Bergen, komt de Taiwanese keten naar Antwerpen en is hiermee het eerste filiaal in Vlaanderen. Ik ben zo een persoon die nog nooit een Bubble Tea had gedronken en moest hier dan ook heen! Ik was wel heel benieuwd of dit drankje me zou bekoren. Daarom nam ik Wim mee, die een echte theeliefhebber is en openstaat voor speciale smaken…

Van Taiwan naar Bubble Tea Goncha Antwerpen

Het verhaal van Gong cha begint in 1996 in Taiwan. Oprichter Wu opent er zijn eerste theewinkel. Snel wordt het merk ’the talk of the town’. Iedere dag staan mensen in de rij om de smakelijke theevariaties te proeven. Kort daarna beslist Wu om meerdere winkels te openen, met dezelfde kwaliteitsvolle recepten.

In minder dan twee jaar heeft Gong cha 250 winkels over heel Azië. Maar de keten is niet veel later ook aanwezig in Australië, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Engeland, en wordt daarmee het snelst groeiende theemerk ter wereld.

100 mogelijke combinaties

Dankzij de talrijke keuzemogelijkheden zijn meer dan 100 combinaties beschikbaar! Allereerst zijn er verschillende soorten dranken: originele thee en melkthee, zowel warm als met ijs, fruitthee, smoothies en koffie, waaraan je een ’topping’ kan toevoegen zoals ‘bubbles’ of melkmousse van kokosmelk bijvoorbeeld. Daarna kies je de hoeveelheid suiker en/of ijs voor jouw persoonlijke thee.

Ons oordeel

We kwamen binnen in een klein pand waar je direct je bestelling kon maken op een touch screen wat natuurlijk de wachtrijen veel korter maakte. Want geloof me de zaak was goed gevuld, waardoor je direct merkte dat de hype real was! Ik als complete noob in bubble tea wou me toch even laten adviseren voor ik mijn bestelling maakte. Ik ontmoette Yassir, de zaakvoerder. Al snel na een paar vragen had hij zijn advies klaar. Voor Wim een Bubble tea latte en voor mij een Bubble tea met kokos gezoet.

Het leuke is dat je jouw zoetheid kon instellen hoorde ik achteraf. Yassir stelde 1/3 van de zoetheid in die mogelijk was en wat ik kreeg was een verrassend frisse thee met stukjes kokos. Wim zijn Bubble Tea Latte was minder aan mij besteed, maar was dan weer voor Wim de perfecte balans. Leuk dat je door de talrijke smaakcombinaties, jouw persoonlijke Bubble Tea kan samenstellen! We bedankten Yassir en trokken met onze Bubble Tea in de hand hipstergewijs naar De Meir. Heel leuk om on-the-go te drinken!

Adres: Schoenmarkt 12, Antwerpen

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven volg dan zeker ook onze socials. Het is altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *