Travel

#ikkooplokaal met Boeren & Buren

Ik ontdekte een paar weken geleden Boeren & Buren. Dat is een netwerk dat lokale producenten en consumenten samen brengt op een heel eenvoudige manier. Via de website van Boeren & buren kunnen buren rechtstreeks bij de lokale boeren hun bestelling plaatsen. Eenmaal per week kan men die bestelling dan afhalen op een vaste locatie in de buurt, De Buurderij (kan een school, bibliotheek of een cultureel centrum zijn). De buurderij ligt maximum op 16 km van de boerderijen die zelf hun prijzen vastleggen. De bestellingen worden meestal dezelfde dag klaargemaakt en verdeeld in de Buurderij om zo voedseloverschotten te vermijden en versheid te garanderen!

Het doel van Boeren & Buren is het verzekeren van een faire prijs voor de boer, een transparante communicatie over productiewijze en afkomst, maar ook toegang verlenen tot eerlijk een authentiek voedsel dat goed is voor zowel mens als planeet.

Het concept bestaat sinds mei al 5 jaar en is een prachtig initiatief om de boeren een ruggensteun te geven in deze moeilijke economische wereld van vandaag. De buurderijen zijn een succes en krijgen steeds meer interesse en lokaler kan me niet kopen! (eind april waren er zelf 9000 bestellingen op 1 week)

Het voordeel van deze website en initiatief is dat je gewoon heel makkelijk bij verschillende producenten producten kan bestellen zonder hiervoor naar 5 verschillende boerderijen te moeten rijden. Je kan bestellen waar je zin in hebt, geen minimum bedrag nodig, geen leverkosten, je haalt het gewoon op in een Buurderij naar keuze in je buurt. Ik moest hierzelf 6 kilometer voor rijden en steunde hiermee zeker 5 verschillende producenten.

Neem zeker eens een kijkje op boerenenburen.be en check het aanbod in jouw buurt.

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *