Food & Drinks

Kerel says it all

Kerel, een bier met een bijzonder verhaal! Nadat de oorspronkelijke brouwerij in 1966 werd gesloten gingen alle bieren verloren. Niets ervan kon je nog terug vinden of werd opgeslagen. Tot er in 2015 onder een hoop puin een flesje werd gevonden van het originele KEREL-bier. Het was volledig intact gebleven en dat was dan ook direct de wedergeboorte van KEREL. Een team Belgische experten en wetenschappers bogen zich over de inhoud om het Kerel-gist-dna te analyseren en te extraheren! Diezelfde gist wordt tegenwoordig gebruikt om elke nieuwe partij KEREL bier te brouwen.

Een bier dat geworteld is in een traditie die enkele eeuwen teruggaat.

Nooit de bedoeling om te overleven maar op de een of andere manier kwam het sterker dan ooit terug en bracht zijn volle smaken en sterke punten naar een nieuw tijdperk!

Kerel, een iconisch biermerk. Geen klassiek bierflesje maar een eigenzinnig flesje net als de creaties. Een fancy etiket telkens voorzien van een hillarische quote (als je ook de doorstreepte tekst erbij leest). 9 verschillende bieren die van bitter naar zoet gaan tot kruidig. Het gamma bestaat uit een India Pale Ale, Dark IPA, Grapefruit IPA, Bière de Garde, Saison, Stout, Pink Imperial en een Strong Ale. Duidelijk voor elk wat wils.

 

Check zeker ook hun webshop want naast leuke goodies en de biertjes kan je er ook leuke geschenkartikelen scoren. 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *