
Ovenschotel met gehaktballetjes, krieltjes en groenten (traybake)
Op zoek naar een makkelijke en voedzame maaltijd uit de oven? Deze ovenschotel met gehaktballetjes, krieltjes en kleurrijke groenten is een echte topper. Ovenschotels zijn niet alleen comfort food op z’n best, ze zijn ook enorm praktisch. Je hebt vaak maar één schaal nodig, je kan makkelijk restjes verwerken en terwijl de oven zijn werk doet, heb jij je handen vrij. Ideaal voor drukke dagen of als je voor meerdere personen kookt. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch vers en lekker wil eten.
Dit soort gerecht staat ook bekend als een traybake: alles samen op een bakplaat, de oven doet de rest.
Op zoek meer inspiratie voor ovenschotels of eenpansgerechten?
- Ovenschotel met gehaktballetjes, witloof en puree.
- Zoete aardappel lasagne met BBQ pulled chicken.
- Shakshuka met gehakt.
- Marokkaanse vegetarische tajine
Ingrediënten voor de ovenschotel met gehaktballetjes (4 personen)

- 600 g krieltjes (met schil, gehalveerd)
- 1 broccoli (in roosjes)
- 1 courgette (in halve maantjes)
- 1 prei (in ringen)
- 200g champignons (gehalveerd of in vieren)
- 400 g gemengd gehakt (of naar keuze)
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 2 el verse peterselie (fijngehakt)
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl tijm
- Peper & zout
Zo maak je de ovenschotel klaar:
- Oven voorverwarmen op 200°C (hetelucht).
- Krieltjes: kook 5 minuten in gezouten water, giet af.
- Gehaktballetjes maken: meng gehakt met ei, paneermeel, peterselie, peper en zout. Rol er kleine balletjes van (ongeveer pingpongbal of kleiner).
- Groenten voorbereiden: broccoli in roosjes, courgette in halve maantjes, champignons halveren, prei in ringen.
- Bakplaat vullen: leg krieltjes, groenten en gehaktballetjes verspreid op een grote bakplaat. Meng met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, peper en zout.
- Roosteren: 25-30 minuten in de oven, halverwege de balletjes even omdraaien.
- Afwerken: Strooi op het einde wat feta of geraspte kaas over de schotel en laat nog 5 minuten gratineren.
Serveer & geniet
Deze ovenschotel met gehaktballetjes is heerlijk zoals hij is, maar je kunt hem ook serveren met een frisse yoghurtdip of wat extra citroensap voor een frisse toets. Restjes? Die zijn de dag erna nog lekkerder!
Smakelijk!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

