hoofdgerecht,  Recepten,  voorgerecht

Pastei van fazant en paddenstoelen recept

Vandaag delen we een verfijnd en feestelijk recept dat perfect past bij de warme, gezellige sfeer van de feestdagen: Pastei van fazant en paddenstoelen. Dit voorgerecht combineert de delicate smaak van fazantfilet met de aardse tonen van paddenstoelen, verpakt in een krokante korst. Het is een gerecht dat niet alleen een streling voor de tong is, maar ook een prachtig begin vormt van een feestelijke maaltijd.

Of je nu fazantfilet wilt bakken als onderdeel van een luxueuze feestmenu, of simpelweg wilt genieten van wild tijdens de feestdagen, deze pastei is een geweldige keuze. Laat je inspireren door de rijke smaken en zet een onvergetelijk voorgerecht op tafel waarmee je jouw gasten gegarandeerd zult imponeren.

Zelf bestel ik mijn fazantfilets altijd bij Meat the World. Dit handige platform slaat een stap in de keten over door rechtstreeks met slagers te werken. Zo krijg ik dagvers vlees van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Het maakt koken met wild niet alleen gemakkelijker, maar garandeert ook dat ik de beste ingrediënten gebruik voor mijn gerechten. Tijd om de keuken in te duiken en lekker te genieten van wild tijdens de feestdagen!

Wil je graag wat beelden bij dit recept dan kan je snel mijn reels zien op instagram.

Pastei van fazant en paddenstoelen recept

Ingrediënten voor 4 personen

Ik gebruikte voor dit recept 2 springvormen van 14 cm , dit was de ideale grote om iedereen een halve pastei te serveren.

  • 2 kant en klare bladerdegen
  • 200 gram bospaddenstoelen
  • 50 gram zilveruitjes (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gram fazantenvlees
  • 60 gram bloem
  • 1 grote sjalot
  • 30 ml sherry
  • 200 ml room
  • 30 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel salie
  • Zout en peper
  • 1 ei losgeklopt
  • peterselie/veenbessen als afwerking

Bereidingswijze

  • We snijden de paddenstoelen in stukjes van 2,5 cm en bakken deze met zout en peper.
  • We karamelliseren de uitjes door de pareluitjes in een pan te bakken met boter en suiker. We laten ze goudbruin worden. Voeg deze toe aan de gebakken paddenstoelen en zet opzij.
  • Doe de fazantfilets in stukjes van 2,5 cm, haal ze even door de bloem en bak deze aan. Kruid royaal met zout en peper. Bak ze 3 tot 4 minuten aan. Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de versnipperde sjalot in de achtergebleven vetstoffen tot ze glazig zijn.
  • Voeg de fazant terug toe aan de pan en blus met de sherry. Laat de sherry even inkoken.
  • Voeg de room toe aan de pan en meng goed. Laat het inkoken tot de room verwarmd en ingedikt is. Roer de paddenstoelen, de pareluitjes, kippenbouillon, tijm en salie erdoor. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Zet het opzij en laat even afkoelen.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvormen met het deeg en druk zachtjes aan tegen de wanden. Snijd overhangend deeg weg en prik een paar keer met een vork in de bodem. Hou de overschotjes van het deeg aan kant voor decoratie.
  • Vul het deeg met het fazantenmengsel. Leg een laag deeg bovenaan de vulling en druk de randen samen om af te sluiten. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Werk af met eventueel uit het deeg gesneden blaadjes.
  • Maak met een mes een paar kleine sneetjes in de bovenkant van het deeg. Bak de pasteitjes 45 minuten tot de korst goudbruin is.
  • Haal ze uit de oven en laat 10 minuten rusten alvorens te ontvormen.
  • Serveer met wat veenbessen of peterselie.

    Laat het smaken!

Heb je dit Pastei van fazant en paddenstoelen recept zelf getest en goedgekeurd? Deel dit dan zeker op je sociale media en tag mij. Zo help je mij om nog beter mijn werk te kunnen uitvoeren als blogger! Maar misschien zoek je nog een ander recept met room voor de feestdagen dan kan ik dit Orloffgebraad recept aanbevelen

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *