Mosselen op de BBQ in papillot met haverroom.
BBQ,  hoofdgerecht,  Recepten

Mosselen op de BBQ in papillot met romige haverroom

Mosselen zijn een dankbaar product om mee aan de slag te gaan. Met goede kwaliteit mosselen tover je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Tijdens de zomermaanden, waarin de BBQ bijna dagelijks aanstaat, besloot ik mijn mosselen eens klaar te maken in een papillot. Hoewel ik dol ben op mosselen in lookroom, koos ik deze keer voor een plantaardig alternatief: Inex Haver Cuisine. Ik ben niet vegetarisch, maar draag graag mijn steentje bij aan een beter milieu.

Zo maak je mosselen op de BBQ in papillot:

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kg mosselen
  • 1 paprika
  • 1 ajuin
  • 1 brik Inex Haver Cuisine
  • 2 teentjes look
  • peper & zout
  • aluminiufolie

Bereidingswijze

  • Spoel de mosselen grondig en laat ze uitlekken.
  • Snipper de ui en de paprika fijn.
  • Verdeel de mosselen over twee stukken aluminiumfolie en vorm er papillotjes van.
  • Bestrooi de mosselen met de gesnipperde ui en paprika.
  • Pers de knoflook boven de mosselen.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Giet een royale scheut Inex Haver Cuisine over de mosselen.
  • Sluit de papillotjes goed af en plaats ze op de BBQ.
  • Luister goed: zodra je de mosselen hoort “zingen” (een sissend geluid), zijn ze bijna klaar.
  • Controleer na ongeveer 10 minuten of alle schelpen open zijn. Indien niet, laat ze nog enkele minuten verder garen.
  • Open de papillotjes voorzichtig en giet er eventueel nog een scheutje Inex Haver Cuisine over voor extra romigheid.

SMAKELIJK! 

Mosselen op de BBQ zijn niet alleen snel klaar, ze maken van elke zomeravond iets speciaals. Benieuwd naar nog een ander origineel recept met mosselen? Bekijk dan zeker ook mijn recept voor mosselen met chorizo en chilipeper!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *