Food & Drinks,  Hotspots

SGOL, lekker genieten onder Stadshal in Gent!

Jullie kennen allemaal de Stadshal van Gent gelegen tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Jacobskerk. Wel onder die stadshal is dit jaar SGOL geopend. Zelf noemen ze hun een groot restaurant. Formaat kantine, niveau cave à vins. Een plek waar de BonVivant kan genieten van een terrasje, binnen genieten aan de bar met een vers geshakete cocktail van de bartender, een koffietje in de zaal met je krant of iets verder van een menu met Italiaanse invloeden. Maar ook kan je er in de menu Gentse klassiekers terug vinden zoals Gentse Waterzooi!

Sharen van food & gezellige verhalen.

Wij gingen met ons gezelschap voor de Pornstar Martini die ons direct in the mood bracht voor een avondje bijpraten en genieten van de sharing dishes! Wij gingen voor de sharing menu zodat je per 2 personen 5 gerechtjes kan kiezen. Zo kwamen doorheen de avond met was pauzes Foccacia, Meatballs, Prosciutto, Kazen, Tempura van mais, Polenta kroketjes met truffel, Beignets, Falafal,…. voorbij. Je kan deze gerechten perfect laten pairen met een wijntje van de kaart of je laten adviseren door de gastheer.

Verrassende Tiramisu

Ondanks dat we meer dan voldaan waren wouden we all the way gaan en dan kon een dessertje niet ontbreken. We namen er maar 2 met vier en ook hier weer proefden we van elkaars zoet genot! Alhoewel zoet, de dames gingen voor ijs met olijfolie en zout. Klinkt heel bijzonder maar smaken zaten wel goed! Wij gingen voor de Tiramisu. Een a-la-minute gemaakte Tiramisu met warme koffie en daarop een luchtige emulsie die onze avond perfect liet afsluiten!

Tiramisu dessert

Check hier de openingsuren van SGOL

Ga je langs bij SGOL of één van de andere foodadresjes in Gent laat het me dan zeker weten!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *