Shakshuka met gehakt en eieren in een gietijzeren pan, geserveerd met koriander.
Brunch,  hoofdgerecht,  Lunch,  Recepten

Shakshuka met gehakt – kruidig eenpansgerecht met eieren

Zodra het buiten kouder wordt, stijgt de goesting in comfortfood. Deze shakshuka met gehakt is een heerlijk hartig eenpansgerecht dat je op elk moment van de dag kunt serveren. Shakshuka is van oorsprong een Arabisch gerecht uit Tunesië en wordt meestal bereid met gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus. In dit recept voegen we gebakken gehakt toe voor een extra vullende, hartige versie.

Ideaal als warme lunch, snel diner of als origineel brunchgerecht. En eerlijk: het ziet er ook nog eens prachtig uit in de pan!

Ingrediënten voor shakshuka met gehakt (2 personen)

  • 300 gram gehakt
  • 1 blik mutti gepelde tomaten
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 paprika’s
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel za’atar (Mill&Mortar)
  • 1 koffielepel Harissa (Mill&Mortar)
  • 2 koffielepels gerookt sweet paprikapoeder (Mill&Mortar)
  • 1 koffielepel gedroogde tijm (Mill&Mortar)
  • zout & peper
  • platte peterselie

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt rul in een pan zonder extra vetstof. Haal het uit de pan en zet even opzij.
  • Snipper de ui, knoflook en paprika en bak deze in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  • Voeg het blik gepelde tomaten toe en laat inkoken tot het een dikke saus vormt.
  • Roer het gehakt terug door de saus.
  • Voeg laurierblad en alle kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak vier kuiltjes in de saus en breek daarin voorzichtig de eieren.
  • Laat op een laag vuur pruttelen tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.
  • Werk af met gehakte platte peterselie.

Deze Shakshuka met gehakt is gewoon een volwaardige lunch met een snede grof brood bij! GENIETEN MAAR!

Ben je verzot op gerechten met gehakt? Probeer dan zeker ook eens mijn recept met gevulde aubergine met boerengehakt. Hou je van de Noord-Afrikaanse keuken? Probeer dan zeker ook eens mijn recept ‘Marokkaanse vegetarische tajine.

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivantbe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *