Food & Drinks,  Recepten

Sofine Foods Lanceert 100% plantaardige Feta kaasblokjes

Als geboren BonVivant doe je natuurlijk niets liever dan uitgebreid aperitieven met een hapje en een drankje. Het liefst genieten we zo verantwoord mogelijk, voor zowel onze eigen gezondheid als de impact op het klimaat. Maar hoe zorg je de dat je de juiste keuzes maakt en tegelijkertijd lekker, bewust en gevarieerd eet? Meerdere studies bewijzen dat je met een meer plantaardige lifestyle op beide fronten een positieve invloed kan hebben. Wat ons tegenhoudt om vaker voor plantaardig te kiezen? Kaas blijkt nummer één product dat de consument het meest zou missen in een plant based voedingspatroon. Om deze drempel te verlagen lanceert Sofine Foods vandaag een nieuwe innovatie in de vorm van SoCheeze blokjes. Deze plantaardige “feta” kaasblokjes op basis van biologische soja worden gemarineerd in olie met diverse verse kruiden, specerijen en groenten zoals tomaat, paprika en olijf. Ze bevatten aanzienlijk minder verzadigd vet en zout dan fetakaas en zijn daarnaast ook nog eens beter voor het cholesterolgehalte door een lager aandeel verzadigd vet. Kortom win win situatie. De SoCheeze blokjes zijn vanaf deze week te vinden in de winkelrekken van Delhaize en Carrefour.

Zelf ben ik nog pro of contra veggie of vegan, ik laat me graag verrassen door nieuwe producten en wat voor mij vooral belangrijk is, is dat er smaak in het product zit. Ik kreeg een perspakketje en proefde ze allemaal. Je moet even afstappen van het gedacht dat je feta blokjes gaat eten want de structuur is veel zachter. De smaak vind ik wel goed. De SoCheese Cubes met mixed olives zijn mijn absolute favoriet.  Je kan ze dus gebruiken als aperitiefhapje of in een gerecht.

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *