Food & Drinks,  Recepten

Tabasco bestaat 150 jaar en daar hoorde een feestje bij!

Tabasco was jarig en wie jarig is trakteert! Daarom werd voor de gelegenheid de Black Smoke nog pittiger dan anders! We werden meegenomen op een ontdekkingstocht doorheen het menu met één constante Tabasco.

Van aperitief tot dessert werd er steeds op een culinaire in een passende match Tabasco toegevoegd dat soms voor opmerkelijke combinaties zorgde! De mocktail met mango, gember en Tabasco had men absolute voorkeur en was fan van de special edition popcorn met Tabasco smaak! Je kon er kiezen tussen de pittige of de mildere variant! Ik vond ze allebei lekker! Breng dit maar snel op de markt! Succes gegarandeerd! Verder kregen we nog bitterballen met duvel en sausje van Tabasco, Oesters met Tabasco (hier scoor je mee op je volgende feestje!), pastrami, brisket en burgers met angus beaf. Een waar festijn voor de Bonvivant in mij! Bij verjaardagen hoort natuurlijk ook taart… en jawel in de taart waren pralines verwerkt met Tabasco een gedurfde maar geslaagde combinatie!

We kregen ook een tasting van gefermenteerde pepers pulp die gebruikt worden in de Tabasco. Deze worden enkele jaren bewaard in houten vaten. regelmatig wordt er van deze peperpulp geproefd om de kwaliteit te checken! Wanneer deze goed wordt bevonden wordt er azijn en zout aan toegevoegd en gebotteld!

Van een pittig feestje gesproken! Ik kan alleen maar zeggen dat Tabasco niet altijd hoeft te overheersen in een gerecht! Je kan de smaak naar een hoger niveau tillen en verfijnen door een beetje Tabasco aan toe te voegen.

Tabasco bedankt voor de uitnodiging en je hoeft niet weer 150 jaar te wachten voor zo een leuk feestje te organiseren hé 😉

Als afsluiter geef ik jullie nog graag het receptje mee om de perfecte Tabasco Bloody Mary te maken!

benodigdheden:

60ml vodka

240 ml tomatensap

1/4 sap van een citroen

1 koffielepel worcestersaus

6 druppels Tabasco 

1/4 koffielepel mierikswortel

afkruiden met peper & selderijzout.

Serveren in een lang glas met ijs. alle ingrediënten mengen en goed mengen.

Cheers!

 

Ook in een eerdere blogpost kunnen jullie een receptje terug vinden met Tabasco: Hier.

 

 

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *