Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Santa Martinas Pop up winterdorp

Sinds dit weekend tot en met dinsdag 8 januari kan je terecht in Santa Martinas voor een dosis winterse pret. Je kan het winterdorp terug vinden op de gemeentelijke parking tegenover de sporthal in Merchtem. In het dorp kan je er een ijspiste, kerstkraampjes van plaatselijke verenigingen of horecazaken (KSA, Casa Genot, The Fame) terug vinden om een drankje te nuttigen. Ook de honger kan gestild worden bij de verschillende foodtrucks die je er kan vinden rondom het dorp. Wie het toch wat frisjes krijgt kan de verwarmde winterlounge bezoeken waar er in het weekend een DJ de boel opvrolijkt en de kans er inzit dat je dansend de sluitingstijd tegemoet gaat.

foto: WolfMedia

Dagelijks zijn er uiteenlopende activiteiten in het dorp te beleven, van een ice hockey initiatie, tot kunstschaatsen met Kevin Van Der Perre (Olympisch kampioen) of optredens en DJs die er een heuse party van maken. Voor een uitgebreide en correcte agenda kan je best naar de site van Santa Martinas gaan en die link kan je HIER vinden.

De schaatspiste is dagelijks geopend met uitzondering van kerstmis. Voor een schaatsbeurt inclusief huur schaatsen betaal je als volwassene €8 en kinderen €6 (handschoenen zijn verplicht) op vrijdag kan je tijdens de laatste blokken zelf discoschaatsen en op woensdagnamiddag is er kindergrime.

foto: WolfMedia

Het dorp was in het openingsweekend nog niet volledig afgewerkt maar elke dag zag je dat er hard gewerkt werd om het dorp echt gezellig te maken. Je hoort zowel positieve als negatieve reacties over het Santa Martinas dorp maar moeten we niet allemaal een beetje de negatieve pet afzetten. Het is de eerste keer dat dit initiatief plaats vindt, dan is het logisch dat er hier en daar nog iets niet in orde is. We moeten gewoon toejuichen dat we niet meer naar groot steden moeten om een gezellig winters moment te beleven maar ook gewoon lekker dichtbij kan. Ik wens de organisatoren, standhouders en medewerkers veel succes met dit kerstdorp en hoop mee op een succes dat we volgend jaar dit project zien terugkomen.

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *