
De Byzoo Sous Vide het ideale kerstgeschenk voor de Bonvivant!
Sous Vide, al van gehoord en gedacht: dat is een Frans apparaat dat enorm veel geld kost? Nonsens, Sous Vide is een kookterm die technisch gezien “onder vacuüm” koken betekent. Het eten dat je met de sous vide bereidt, zorgt ervoor dat je de smaak ervaart net als in een goed restaurant. En wat leuk is, is dat je geen master chef moet zijn om dit toestel te kunnen gebruiken. De ByZoo Sous Vide is enorm gebruiksvriendelijk en handig in gebruik.
Naast het gebruiksgemak en de smaak is de Sous vide ook een gezond alternatief om eten te bereiden in een waterbad met gereguleerde lage temperatuur. De ingrediënten zijn vacuüm verpakt en door bereiding op constante lage temperatuur blijven de smaak en textuur tijdens het sous vide proces behouden. Toegevoegde kruiden geven door het vacuüm verpakken een intensievere smaak aan het te bereiden product.
Het principe is erg eenvoudig: het voedsel wordt op een constante temperatuur gegaard. Dit wordt bereikt door het te bereiden voedsel voorafgaand aan het garen vacuüm af te sluiten en het verpakte voedsel onder te dompelen in warm water. Met de ByZoo Sous Vide machine kan je jouw voorkeurstemperatuur instellen voor dat je gaat koken en vervolgens laat je het sous vide toestel zijn werk maar doen. Na het proces staat een perfect gegaard gerecht te wachten.
Wij deden de test met een steak. De steak stopten we in een plastieken zak met wat olijfolie en kruiding en sloten deze onder vacuüm af. We lieten de steak ongeveer 3u30 garen in een warm water bad van 50 graden. Ondertussen hoef je er niet bij te staan, je kan perfect andere dingen doen of de rest van de (feest)maaltijd afwerken. Na deze gaartijd bakten we de steak een paar seconden aan langs beide zijden om het vlees te laten korsten. Voor de test was ik toch wat cynisch over het lange kookproces en wat de meerwaarde hiervan zou zijn… . De smaak die wij waarnamen was fenomenaal: een perfect gegaarde steak vol van smaak en totaal niet uitgedroogd zorgde ervoor dat onze maaltijd plots een feestmaaltijd werd. Je kan het niet alleen gebruiken voor vlees maar ook voor vis of groenten. Je leest vaak in de kookwereld over slow cooking, nu snap ik de hype en de meerwaarde hiervan volledig. Slow cooking zorgt ervoor dat de maaltijd perfect wordt. Hierbij is de ByZoo Sous Vide een onmisbare tool in de keuken.
Voor de meer technische informatie over de Byzoo Sous Vide Turtle verwijs ik je graag door naar de site . Hier kan je alle informatie vinden die je nodig hebt en kan je het product onmiddellijk aankopen! Dit is voor zowel de amateurkok, hobbykok of echte chef een onmisbaar apparaat in de keuken.


8 reacties
Nicole Orriëns
Wat een bijzonder apparaat zeg! Ik had er nog niet eerder over gehoord. Het klinkt wel erg handig!
Mario
Ik had er ook nog nooit voor gehoord. Ik had al wel een paar keer gehoord dat wij, met onze manier van koken, veel smaken missen, omdat we alles snel snel snel maken. Nu blijft natuurlijk de authentieke smaak aanwezig. Ik ben nieuwsgierig geworden.
Manon
Ik heb er wel eens van gehoord, maar weet niet zo heel goed wat ik er perse mee moet. Misschien geen chef 2.0 hier 😉
Wanda
Goh, ik wist niet eens dat zoiets bestond! Ik ben zelf geen keukenprinses, hoewel ik koken erg leuk vind, dus ik denk niet dat ik dit zelf snel zou aanschaffen maar leuk om te lezen dat ze steeds nieuwe dingen uitvinden.
Rory
Nog nooit van gehoord. En je maakt mij wel nieuwsgierig! Ik had eigenlijk ook wel een na-foto willen zien van de steak 🙂 Hoe kom je er zo bij om dit te zoeken / vinden en aan te schaffen? Of wordt er veel reclame voor gemaakt? Ik vraag dit omdat ik er echt nog niet eerder van had gehoord.
Marieke
Nog nooit van gehoord. Klink.wel interessant
Esther Roos
Gave machine! Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar waarschijnlijk lukt dit mij ook.
ingrid
wat gaaf! hier had ik dus echt nog nooit van gehoord