Food & Drinks

Deelname aan Regiokok op RingTV [Naar de halve finale]

Wat was dat alweer! Zooo spannend en leuk in dezelfde tijd!

Wij werden ontvangen bij Electrolux in Evere voor de grote dag! De eerste opname van ons avontuur.

We kregen uit de mond van niemand minder dan Bartel De Wulf (Chefkok van De Rode Duivels, Belgocatering en ook bekend uit Mijn Pop Up Restaurant) onze opdracht en gastland te horen van die dag! Marokko en als gerecht vegetarische Marokkaanse tajine, damn! Sabrina en ik hebben hier echt niets mee! Noch vegetarisch noch de Marokkaanse invloeden waren ons bekend. Naarmate de tijd steeg ook de spanning! Ook zagen we onze tegenstanders de Traiteurs/Slagers!

We mochten uiteraard ons even afzonderen met kookboeken en computer om een leuk gerechtje te voorschijn te toveren. Ondertussen konden Sabrina en ik onze angst voor dit thema ook even kaderen naar elkaar toe, maar we besloten er het beste van te maken!

Na onze receptuur uit te schrijven trokken we naar een Delhaize warenhuis waar we de nodige producten konden kopen. Budget was €40 en ik geef toe we waren heel erg aan het flirten met de grens! Maar we wouden dan ook veel variatie van groenten en smaken aan onze tajine toevoegen! Ook dachten we er aan om couscous en pittige naanbroodjes er bij te maken als side dishes! Want geef toe als ik aan Marokko denk dan denk ik aan veel potjes op tafel en van alles proeven.

Terug in de keuken aangekomen kregen we een jury voorgeschoteld, Bartel, maar ook Veerle die bekend staat om het geven van workshops, schrijven van kookboeken, en vegetariër is! De hete adem van de jury en de druk van de tijd en camera’s maakten het er niet eenvoudiger op! Sabrina was nog vrij chill, maar mijn zenuwen gierden door elke lichaamsvezel!

Tot slot brachten we een leuke tajine, kregen we lovende woorden van de jury met wat verbeterpuntjes maar wat belangrijker was wij wonnen de challenge en we speelden zo onze tegenstanders Slagers/Traiteurs naar huis!

De volledige aflevering kan je HIER vinden!

De populariteitspoll kan je HIER vinden! We kunnen elke stem gebruiken! <3 Je kan er zelf een kookboek van Le Creuset winnen!

Duimen jullie mee voor de volgende ronde? Wij kijken er naar uit maar hebben eigenlijk nog meer zenuwen! Ooit al is Marokkaans gekookt? Laat ons even iets weten in een berichtje hieronder!

17 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *