Hotspots

The Great Gatsby – Brussel

Na 2 jaar en meer dan 50000 toeschouwers in Londen is het nu de beurt aan Brussel om binnen te treden in de wereld van The Great Gatsby. Gisteren was de laatste preview voor het vanavond in première gaat en wij van BlogVivant.be mochten erbij zijn om ons terug te laten katapulteren in de wereld van the roaring 20’s oftewel in de wereld van Jay Gatsby (Timo Descamp).

Het publiek zal de week voor het spektakel aanvangt een uitnodiging krijgen van Jay Gatsby met meer details over de locatie, want die is tot de uitnodiging strikt geheim. Je weet ook totaal niet waar je terecht gaat komen en dat maakt het extra spannend. Eenmaal het huisnummer gevonden stap je binnen in een totaal andere wereld. Een wereld waar je actief zal aan deelnemen, het is geen klassiek stuk waar je netjes je stoeltje gaat zoeken in de tribune om dan 2 u te staren naar het podium. Nee, jij staat gewoon op het podium. Je maakt deel uit van het stuk met je aangepaste kledij (niet verplicht maar wel super leuk). Je gaat in interactie met de acteurs, ze betrekken je bij het verhaal, vragen raad en voor je het weet ben je aan het arm worstelen in een achterkamer met één van de acteurs. Ja achterkamer. Het kloppend hart van de voorstelling is natuurlijk het feest van Mister Gatsby. Maar daarnaast wordt je ook verschillende keren in kleine groepjes meegenomen naar andere ruimtes waar je dan soms met 5-10 personen in de slaap- of andere kamer terecht komt terwijl het grote publiek gewoon op het feest blijft. Wanneer je terug uit een kamer komt dan kom je ook gewoon weer netjes terecht in het feestgedruis zonder het gevoel te hebben dat je iets gemist hebt door je afwezigheid! Het is moeilijk uit te leggen als je het zelf niet meegemaakt hebt! Het is geen film, geen musical, geen toneelstuk het is gewoon een nieuwe manier van expressie van een stuk! Je leert er de charleston dansen, je zingt mee met de liederen, je heft het glas mee na een speech,…. Wij voelden ons echt een gast op het feest van Mister Gatsby met al zijn romances en intriges die bij dit stuk hoorden!

Ik wil dan ook een shoutout geven naar deze acteurs (Veerle Malschaert, Katja Retsin, Emelien Raats, Timo Descamps, Aiko Janssens, Ronald Jorritsma, Randall Van Duytekom) want wat is het knap om zo dichtbij het volk een stuk te brengen, in interactie te gaan met het publiek en ter plekke verder te improviseren op wat het publiek brengt zonder uit hun rol te vallen. De geloofwaardigheid waarop zij het stuk brengen is echt groot! Fantastisch werk! Ze brachten plezier, ontroering, humor zonder erover te gaan!

Zoals je kan lezen is het echt een aanrader! het was de perfecte avond uit en je had ook het gevoel dat je op een feestje was geweest. Het spektakel duurde ongeveer 2u30 met pauze inbegrepen. De bonvivants onder ons kunnen in deze pauze genieten van een heerlijke cocktail van Copperhead of een biertje. er is één constante vanaf je de deur van de secret location binnenstapt en dat is de sfeer van the 20’s. Het is dan ook super fijn als je je kledij wat aanpast hiernaar. Je valt heus niet uit de boot en het maakt de totaal ervaring alleen maar completer!

Voor meer info en tickets kan je best HIER klikken.  En wie weet komen we elkaar nog wel is tegen want ik heb echt zin om dit nog is te beleven!

 

Vooraf werd gevraagd om tijdens het stuk geen beeldopnames te maken en dat heb ik dan ook gerespecteerd want in de jaren 20 bestonden er nog geen smartphones 😉 vandaar voegde ik enkel sfeerfoto’s toe aan deze blog.

 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

15 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *