Food & Drinks,  Hotspots

Disaronno cocktails bij Cipiace Antwerpen

Disaronno of zoals we in de volksmond vaak Amaretto zeggen had een leuke avond in petto voor me gisteren bij Cipiace in Antwerpen. Ik neem jullie dan ook graag mee in dit blogbericht.

 

Voor deze speciale avond had Disaronno Benjamin Cavagna laten overvliegen uit Milaan die daar een secret cocktailbar 1930 heeft. Een vriendelijke man met een hipster baard en gekleed zoals een echte mixologist hoort opgekleed te zijn stond achter de toog bij Cipiace. Benjamin startte zijn carrière als whiskey verzamelaar, terwijl zijn vrienden de klassieke mix met cola dronken zocht Benjamin naar combinaties die perfect bij elkaar matchten. Zo ontstond zijn passie voor mixologie en startte hij 1930 een secret cocktailbar in Milaan waar je in alle rust kan genieten van de perfecte cocktail. Het is dan ook een eer dat ik vanavond mag genieten van cocktails op basis van Disaronno gemaakt door Benjamin Cavagna


Cipiace is een vrij nieuwe zaak in het Antwerpse en is de tweede zaak naast Brussel. Het is een plek waar de bonvivant en liefhebber van de puur Italiaanse keuken terecht kan. Geen honger maar toch zin om te genieten, dan kan je gewoon in de lounge vooraan de zaak een cocktail of aperitief nuttigen. Cipiace is een zaak dat passie en warmte uitstraalt. Heel joviale obers dansen bijna rond je tafels en je voelt er echt de Italiaanse gastvrijheid! Een gezellige plaats om even tot rust te komen in gezelschap van een goed drankje en leuke compagnie. In de Engelse taal helpen de obers je de gepaste keuze maken en helpen je graag op weg met de cocktailkaart.

Uiteraard konden we deze avond niet laten voorbij gaan door 2 cocktails gecreëerd door Benjamin Cavagna te proeven met als basis hoe kan het ook anders Disaronno. Benjamin creëerde voor deze avond twee meesterwerkjes:

Returning to travel

(Disaronno, Rum, Orange, lime & tobacco, cherry , angostura bitters, dandelion bitters, biscuit)

 

Bread & Honey

(Disaronno, polugar barley, camomille honey, lemon juice, beeswax syroop, wood bitter)

 

Naast de catchy presentatie waren deze cocktails ook tongstrelend! Ik kon me geen betere zondag avond voorstellen.

Bedankt Disaronno voor de invitatie!

 

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

 

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *