Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Bia Mara Leuven – Fish&Chips met een twist!

Naast vestigingen in Londen, Brussel en Antwerpen heeft Bia Mara nu ook een vestiging geopend in de Tiensestraat te Leuven. Ik heb waarschijnlijk onder een steen geleefd maar ik kende Bia Mara nog niet. Daarom ben ik ook graag ingegaan op de uitnodiging om naar het openingsfeest te gaan en zo al eens te ervaren wat Bia Mara in petto heeft.

De oorsprong van Bia Mara ligt in london, waar 2 founders Simon & Barry een kraam met makreel uitbaten. Na een tijdje merkten ze dat dit niet zo goed werkte, door iets later een gepimpte versie te verkopen met cajun kruiden was er toch al wat meer interesse. Toen kwam de kans om de plas over te steken en een vestiging te starten in Brussel. In Brussel konden ze volop experimenteren in hun moderne keuken. Zo werd de menu stilletjes aan omgevormd tot een groter aanbod van Panko’s en Tempura’s. De magische combinatie met het Belgische bier heeft het concept van Bia Maria naar een nieuw niveau gebracht waar ze nu nog steeds de vruchten van dragen

Wij konden in primeur alle gerechten in een mini versie proeven om een idee te krijgen wat er zal geserveerd worden in het restaurant. Bia Mara zorgt ervoor dat Fish&Chips naar een hoger niveau getild worden en ver weg van het soms goedkope imago. Nee bij Bia Mara is een restaurant waar je terecht kan voor duurzame vis met invloeden van over de hele wereld, met zelfgemaakte sauzen, Panko’s en tempura’s zorgen ze ervoor dat hun smaken voortdurend evolueren.

Enkele voorbeelden van de kaart zijn:
Lime & Coriander Thaise gekruide Tempura van wijting met een rode Thaise curryketchup Guinness & inktvis inkt Tempura met Oyster & Sorrel Sauce Coloumbian gekruide schelvis met Aji-saus Calypso Panko met een Hot Mango Ketchup

Je leert nieuwe vissoorten waarderen zodat je bij je lokale vishandelaar kan vragen naar meer van dit soort vis. Hun motto is dan ook: Variatie is het kruid van het leven. 

De eerste degustaties zijn bij ons zeker in de smaak gevallen en BonVivants die van Fish&Chips houden moeten zeker Bia Mara op hun To-Go lijstje zetten. Naast de warme gastvrijheid en lekker eten zit je ook nog is in een instaproof kader.

Nog meer info kan je vinden op de site van BIA MARA.

 

Ben je ook fan van Fish&Chips? Kende je Bia Mara al? Ken je nog leuke Hotspots die ik moet bezoeken?
Laat het me weten in een berichtje hieronder

 

 

18 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *