Heerlijke Patatas Bravas uit de oven met rozemarijn.
BBQ,  bijgerecht,  Brunch,  Lunch,  Recepten

Patatas Bravas uit de oven | heerlijke Spaanse aardappeltjes

Patatas Bravas zijn dé klassieker onder de Spaanse tapas. Deze krokant gebakken aardappeltjes met een pittige touch mogen niet ontbreken op je tapastafel. In dit makkelijke recept laat ik je zien hoe je thuis heerlijke patatas bravas maakt in de oven. Snel klaar, vol smaak en perfect voor bij een Spaanse aperitief of als zomers bijgerecht.

Voor wie het nog niet wist, ik ben echt verliefd op Ibiza & het Spaanse leven! Daar horen zonder twijfel tapas bij! Onze tapas tafel is dan ook niet compleet zonder Patatas Bravas!

Ingrediënten voor patatas bravas (6 personen)

  • 700 à 800 gram aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder (Mills & Mortar gebruikte ik)
  • chilivlokken/poeder
  • 2 theelepels (bij voorkeur vers gehakte) rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap-voor-stap recept: zo maak je patatas bravas uit de oven!

Zet alvast een Spaans muziekje op om in de sfeer te komen en geniet alvast van een heerlijke aperitief 😉

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bakplaat eruit en bedek deze met bakpapier.
  • Maak de aardappelen in de schil proper en snijd deze in partjes.
  • Doe in een mengkom: de olie, de uitgeperste knoflook, het gerookte paprikapoeder, zout, chilivlokken en rozemarijn en voeg er de aardappelpartjes aan toe. Meng dit goed met je handen zodat alle aardappelen goed onder de marinade zitten.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en laat deze 30 minuten in de over tot ze gaar zijn en een mooie bruine kleur krijgen.
  • Serveer met aioli, mayonaise of een rocquefortsausje.

¡Buen provecho!

Geniet met je gasten van een lekkere zelfgemaakte mocktail. Zin in meer Spaanse tapas? Mijn recept van zelfgemaakte pittige humus is een mooie aanvulling!

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

22 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *