Food & Drinks

Waarom is Radicl zo revolutionair?

We weten allemaal dat groenten goed zijn voor onze gezondheid en de planeet. En dat we er meer van moeten eten. Maar de commerciële grondgroenten en -vruchten van de dag bevatten nauwelijks voedingsstoffen. Geen voedingsstoffen betekenen ook geen smaak! Daar wil RadicL wat aan doen.

RadicL is op een missie om de natuurlijke smaken terug te kweken in de groenten, zodat ze meer producten op basis van planten kunnen uitvinden. In hun zoektocht naar de meest smaakvolle ingrediënten, reisden ze de wereld rond om de best smakende producten van de groentevariëteiten die er zijn te ontdekken.

Door het combineren van klassieke plant-kweek-technieken met culinaire kennis en een vleugje foodpairing, hebben ze bij Radicl’s een nieuw assortiment ontwikkeld met clean label, volledig natuurlijke plantaardige producten, geen additieven, geen extra suikers of vetten nodig; de delicaat plantaardige rassen bevatten de gewenste eigenschappen en goedheid die ze willen in de RadicL producten, dus er is nooit enige behoefte aan kunstmatige smaakstoffen of additieven. En wat meer is, de groentesoorten worden commercieel geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden en zijn resistent tegen alle voorkomende bacteriële en virale plantenziektes.

Zo hebben ze verschillende producten klaar staan om te lanceren zoals drankjes, een chili saus waar ze in plaats van de suiker zoete paprika gaan aan toevoegen om de zoete toets te bekomen, of een heerijke burger op basis van witte aubergine! Wij van BlogVivant kregen het voorrecht om al deze producten te proeven. De groentedrankjes waren verrassend toegankelijk tegenover andere healthy juices die ik in het verleden al proefde. Maar de grootste fan was ik van de chili saus en de burger.

Waar kan ik dat kopen hoor ik jullie nu denken? Nergens. RadicL is gestart met een crowdfunding om dit project te kunnen lanceren. Dus lijkt dit project iets waar jij erg achter staat, dan kan je gewoon naar de site www.radicl.eu surfen en een gift doen, naarmate de grote van de gift krijg je steeds een product of beleving in ruil.

De burgers die kan je wel al proeven bij Frites Ateliers van Sergio Herman, wat eigenlijk direct ook aangeeft dat het om een erg kwalitatief project gaat.

Wij hopen dat RadicL zijn crowdfunding zal lukken want er zit naar onze mening veel potentieel in deze revolutionaire brand! Succes!

 

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *