Food & Drinks

Mary V, tomatensap 2.0 by Nick Bril

Tomatensap, je lust het of niet, mijn probleem is dat ik het snel te tomaat vind of gewoon veel te papperig in de mond.  Waardoor ik wel eens afknap op tomatensappen. Toen ik voor de blog een pakketje toegestuurd kreeg van Mary V was ik toch benieuwd of het deze keer anders was en ja. De eerste test was onmiddellijk een verrassing. Mary V zit vol met hartigheid, tonus en geeft een fluweel mondgevoel.

Mary V kan je gewoon serveren met ijs, als basis voor een cocktail, mocktail… of vinaigrette. Het is een culinair geïnspireerd tomatensap, gecreeerd door Nick Bril, sterrenchef van The Jane. Voor Mary V werkt Nick met vers tomatensap en niet met concentraten wat andere ’tomatensappen’ zwaar maakt.

“Uitgangspunt was voor mij het creëren van een nieuw type tomatensap met natuurlijk én complex smaakkarakter,”

Nick Bril werkte vier maanden aan de ontwikkeling van Mary V. “Uitgangspunt was voor mij het creëren van een nieuw type tomatensap met natuurlijk én complex smaakkarakter,” aldus de Zeeuwse chef. Net zoals bij het smaak en vorm geven van een nieuw genuanceerd gerecht voor het menu van The Jane zocht hij voor de creatie van Mary V naar de beste ingrediënten en technieken.

Vol umami

“Het verse sap van de roze ‘Tomimaru Muchoo” tomaat was daarvoor het meest geschikt gezien die vol natuurlijke hartige umami toetsen zit.” In zijn keuken vond Nick verder natuurlijke smaakversterkers om het zachte en licht verteerbare tomatensap spanning en reliëf te geven. “Ik had een drankje voor ogen zonder kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen. Limoensap en balsamico geïnfuseerd met zeekraal zorgen voor zachte aciditeit. Extract van gefermenteerde soja brengt extra pit en body. Oosterscheldewater zorgt voor het vleugje zout als finishing touch in Mary V.”

Mary V is 100% vers, natuurlijk, bevat weinig calorieën (35.2 kcal in een flesje van 200 ml.) en een hoge concentratie van vitaminen A, B3, C en Omega 6-vetzuren. Mary V bevat geen kunstmatige additieven noch bewaarmiddelen en wordt gepasteuriseerd zodat het minstens twee jaar houdbaar blijft.

 

Voor meer info:

www.drinkmaryV.com

instagram: @drinkmaryV

Online te koop bij Belgodrinks.com & Ginsonline.com

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *