Food & Drinks

Gezonde smoothies uit een Alberts automaat!

85% van de populatie in Europa bereikt niet de aanbevolen hoeveelheid groenten of fruit die we volgens “The World Health Organisation” tot ons zouden moeten nemen en zelf bij Europese jongeren onder de 15 jaar is het erger gesteld, 35% van deze groep krijgt geen enkele portie per dag binnen. Eigenlijk zijn dit erg verontrustende cijfers.

Zo waren er ook enkele student ingenieurs die hard aan het studeren waren aan de universiteit en geen tijd hadden om gezond te koken en ontdekten dat er weinig gezonde alternatieven waren om af te halen. Na de studententijd gingen deze mannen hun diploma vieren in New York en kwamen al snel tot de conclusie dat ook hier the healthy way toch niet zo healthy was. Ze zochten een echte pure smoothiebar maar steeds werden er vele suikers, siropen, fruitsappen en/of vetten (yoghurt) toegevoegd maar weinig aandacht voor het pure product!

Wanneer innovatie en healthy lifestyle elkaar vinden dan krijgen we Alberts! Alberts heeft een automaat of zeg maar eerder een kleine robot op de markt gebracht die er voor zorgt de klant de perfecte gezonde smoothie aan te bieden in een handomdraai. De automaat bevat bevroren fruit, groenten en gewoon water. Alles achter een transparant glas zodat we het hele proces van samenstellen tot het mixen helemaal kunnen volgen! Je kan de smoothie samenstellen aan de hand van een vooropgesteld menu… of wanneer je toch liever zelf je customized smoothie maakt is dat ook mogelijk. Je download de Alberts-app en stelt heel eenvoudig een smoothie samen van 2 tot 4 ingrediënten en bepaald zelf hoeveel er van een bepaald ingrediënt ingaat! Even aan de automaat scannen en de automaat doet zijn werk! In 90 seconden komt je verse en frisse smoothie de machine uit!

De automaten staan voorlopig in Brussel verspreid in enkele supermarkten, de VUB (vrije Universiteit Brussel) en nog een weekje in een popup station in Antwerpen! Ik ben er van overtuigd dat dit concept dat nog vrij nieuw is een succes zal worden en wanneer het steeds bekender zal worden ook meer zal verspreid worden over het land. Niet alleen ik vond het een lekker en fijn concept, ook kreeg ik erg veel reacties op mijn instastories die ik maakte tijdens mijn bezoek. Iedereen was benieuwd naar het concept, ze vonden het fijn om te zien, waren benieuwd naar de locaties of prijs. De richtprijs voor handelaars is dan ook €3 per smoothie.

Meer info over het concept of locaties kan je vinden op de site van : Alberts

Je kan @Albertsliving ook terug vinden op mijn favoriete sociale mediakanalen: Facebook, Instagram en twitter)

21 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *