Witte chocolademousse met nootjes en granaatappel | Recept
De feestdagen komen eraan, het zal misschien niet zijn zoals we gehoopt hadden met heel veel familie en vrienden. Maar laat er ons gewoon het beste van maken en op eten staan geen regels. Dus laat ons met ons gezin genieten van samen koken van lekkere dingen. Chocolademousse ben ik eigenlijk niet zozeer fan van tenzij het van witte chocolade is. Dat is voor mij hemels genieten. Ik wil jullie niet langer laten watertanden hier is het receptje.
Recept voor witte chocolademousse met nootjes
voor 6 glaasjes
Wat heb je nodig?
- 15 gram suiker
- 2 eierdooiers
- 80 ml melk
- 250 ml Inex slagroom 40%
- 200 gram witte chocolade
- Handvol pecannoten
- handvol amandelnoten
- Granaatappel
Hoe ga je te werk?
- Warm de melk op een zacht vuurtje.
- Klop de eierdooiers en de suiker los in een mengkom
- Voeg de melk voorzichtig bij de losgeklopte eierdooiers en suiker. (blijven kloppen, dat het ei niet begint te stollen)
- Giet dit mengsel terug in de pan op een laag vuur.
- Laat het onder voortdurend kloppen binden.
- Wanneer het mengsel gebonden is en dikker is haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade toe.
- Roer alles goed om en laat daarna de pan afkoelen in een ijsbad.
- Klop de Inex slagroom stijf
- Spatel de afgekoelde chocolade onder de slagroom.
- Hak de noten fijn, haal de pitjes uit de granaatappel.
- voeg in je glaasjes een bodem van fijngehakte noten en granaatappel
- vul de glaasjes met de witte chocolade mousse door middel van een spuitzak
- werk af met gehakte nootjes en granaatappelpitjes
Maak dit ofwel in de ochtend, of nog beter de dag voordien. Dit maakt deze witte chocolademousse met nootjes nog lekkerder!
Geniet!
Op zoek naar andere originele recepten? Dan mag je mijn recept voor Jules Destrooper mousse zeker ook niet missen.
Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft @stefaandewinter & @blogvivant.be