Food & Drinks

Deelname aan Regiokok [GameOver in de halve finale]

Het was weer zover, de nieuwe opnames voor de halve finale stonden op de agenda en de zenuwen speelden ons terug enorm parten. Naar welk gastland zullen we nu trekken? Wat zal de opdracht van vandaag zijn? Zou er nog een extra gerecht bij komen? Vragen schoten door ons hoofd op weg naar Evere.

Eenmaal aangekomen zagen we dat onze tegenstanders de vrouwelijke piloten waren. Gelukkig waren de zenuwen bij hun al even hoog als bij ons. We besloten er een fijne dag van te maken en vooral te genieten. Er heerste een vrolijke ambiance en vergaten eigenlijk totaal dat we tegenstanders waren want het mooie aan deze ronde was dat iedereen het elkaar oprecht gunde!

Het moment van de waarheid, opnames starten en we kregen uit Bartel de wulf (chefkok van De Rode Duivels, gekend uit Mijn pop-up restaurant en Belgocatering) zijn mond te horen dat we naar Zweden trokken. euhm wacht efkes ik begon al na te denken maar kon me bij Zweden niets meer voorstellen dan de welgekende ballekes :). Na wat opzoekwerk trokken we naar de winkel om onze ingrediënten te gaan halen.

Enkele tijd later stonden we terug aan ons kookeiland met evenveel zenuwen als de vorige ronde maar besloten om er voor te gaan. We maakten  Filet pur met knolselderpuree, champignons, veenbessensaus en als extraatje maakten we de typische Hasselback aardappel. Tijdens ons 1u45 kregen we een verrassingsopdracht die we ook nog moesten klaar spelen met onze creativiteit! Eventjes zweten, snel brainstormen en gewoon doen want de tijd tikte weg!

We slaagden erin om een simpel Zweeds gerecht en hapje klaar te maken in onze tijdspanne en waren tevreden over ons afgelegde parcours. We kregen lovende woorden van Christer Elfving over de gaartijd van ons vlees en de zoetzuur balans van de saus! Bartel vond het gerecht super maar miste wat body in de aardappel! We konden geen betere kritieken wensen.

Ook de piloten slaagden erin om een topgerecht te bereiden en in de afwerking en presentatie waren zij zoveel beter en leverden een mooi gerechtje af. Daarom werden ze nipt volgens de jury maar ook in ons ogen de verdiende winnaars van deze ronde!

Wij hebben enorm genoten van elke opname met een leuke crew! Véél stress gekend maar een ervaring rijker! We bedanken dan ook de crew van RingTV voor zo een fijne sfeer tijdens de opnames! Bedankt aan de chefs, Veerle (veerle.be), Christer Elfving en Bartel De Wulf voor de leuke tips, adviezen en soms de kritiek die ons alleen maar beter maakte!

Bedankt Sabrina om deze fijne tijd samen door te brengen en samen dit parcours te kunnen afleggen! Toppertje!

De aflevering kan je HIER bekijken

Ohja en stemmen jullie nog even mee HIER op de verpleegkundigen? Wij winnen er niets meer mee buiten de eer, maar jij kan er wel een fijn kookboek winnen!

Zouden jullie ook aan een kookwedstrijd deelnemen? Wat vonden jullie van ons parcours? Nog tips? laat het hieronder weten in een berichtje!

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *