Gerecht: orzo met pesto en kip.
hoofdgerecht,  Pasta,  Recepten

Pasta met pesto en kip: snel, romig en in één pan klaar!

Soms heb je zin in comfortfood dat niet te veel werk is, zeker na een lange werkdag als je energie op een laag pitje staat. Deze pasta met pesto en kip is zo’n gerecht dat je gewoon moet geprobeerd hebben. Ik gebruik in dit recept Orzo pasta. Super makkelijk, alles in één pan én boordevol smaak. Het is zo’n gerechtje dat je tafelgenoten doet denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl jij ondertussen lekker relaxed aan het aperitieven bent!

Wat is orzo en waarom gebruik ik deze pasta in combinatie met kip en pesto?

Orzo lijkt op rijst, maar is eigenlijk een kleine pastasoort. Doordat je hem rechtstreeks in de bouillon gaart, neemt hij alle smaken perfect op. De pesto zorgt voor dat heerlijke romige, kruidige karakter, terwijl de kip zorgt voor die fijne, zachte bite. Combineer dat met sappige kerstomaatjes en véél Parmezaan… en je hebt comfortfood op z’n best.

Ben je ook zo’n fan van pasta?

Dan zijn onderstaande recepten zeker ook een aanrader.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kippenfilets
  • Zout & peper
  • 1 potje groene pesto
  • Olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 g Looye kerstomaatjes
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui (of 2 kleine), versnipperd
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 160 gram orzo (of een andere kleine pastasoort)

Zo maak je deze pasta met kip en pesto:

  • Snij de kippenfilets in blokjes, kruid met peper en zout en roer er een half potje pesto door. Laat dat 10 minuutjes marineren.
  • Bak de kippenblokjes goudbruin in olijfolie. Haal ze uit de pan.
  • In dezelfde pan: bak de ui glazig, voeg de orzo toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Blus met de kippenbouillon, voeg de rest van de pesto toe en breng aan de kook. Doe de kip terug in de pan, zet het vuur laag en laat alles sudderen zonder deksel (ongeveer 15 minuutjes).
  • Ondertussen: meng de halve kerstomaatjes met versnipperde knoflook, olijfolie, peper en zout.
  • Is de orzo gaar en de bouillon opgenomen? Serveer meteen. Werk af met de tomaatjes, een royale portie Parmezaanse kaas en basilicum.

Extra tips:

Fan van meal preppen? Dit gerechtje is perfect om mee te nemen naar het werk. Geen kip in huis? Vervang gerust door zalm, scampi’s of vegetarische kipstukjes. Liever extra groenten? Roer er wat spinazie of courgette door aan het einde.

Ik beloof je, deze orzo met pesto en kip wordt zo’n gerechtje dat je blijft maken. Ideaal voor drukke dagen, maar toch lekker feestelijk door de rijke smaken. Probeer hem eens uit en laat zeker weten wat je ervan vond! Smakelijk, bon vivant!

Geniet ervan en smakelijk!

Als je zelf aan de slag gaat met het recept orzo met pesto en kip laat het me dan zeker weten?

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven kom dan af en toe is een kijkje nemen! Ook is het altijd fijn als je men instagramkanaal even een follow geeft @stefaandewinter

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *