Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Salt

Salt, tot voor kort had ik nog niet van dit restaurantje gehoord. Laat ons zeggen dat het dus een echt verborgen pareltje is in het midden van ’t Zuid. Een terrasje op het trottoir, enkele tafeltjes binnen en een klein terrasje achteraan zorgen ervoor dat het nooit echt overvol zal gaan zitten wat alleen maar aan gezelligheid wint. Het was een zomerse dag dus kozen we voor het terrasje vooraan langs de straatkant. Instant kregen we een vakantiegevoel!

De kaart werd erg charmant voorgesteld en al snel bleek dat we er aan sharing konden doen (pluspunt voor deze bonvivant) je kan er kiezen tussen fijne deli’s om te starten oftewel kleine lekkere delicatessen. Olijfjes, garnaalkroketjes, zakje brood met humus, tzatziki of pastrami. Ideaal om de avond te starten met een glaasje wijn! Geen wijnkenner maar toch graag een lekker glaasje wijn, geen probleem. De chef wordt er even bijgehaald die een uitstekende wijnkennis heeft en stelt je een mini degustatie voor. 2 soorten wijn worden voorgesteld en deze mag je ook proeven. Als het je smaak nog niet is dan haalt de chef 2 andere pareltjes uit haar wijnkelder. Maar na de eerste proeverij zal je wel al een lekkere wijn gevonden hebben. Fijn om zo ook even kennis te maken met de chef.

De kleine deli’s zijn ideaal om te sharen bij een glaasje wijn tijdens een zonnige namiddag, uiteraard bij lunch of dinner kan je deze culinaire ervaring verder zetten met main dishes! We gingen voor Buikspek, gevulde aardappel met noordzeekrab en tartaar van Belgisch Wit Blauw. Deze gerechten deelden we niet maar toch konden we het niet laten om even te proeven van elkaar! De deli’s zijn onder de €10 en de main dishes zijn erg scherp van prijs tussen €10 – €15 . Bij deze kan je veel kwaliteit vinden voor weinig geld!

Salt, Leopold de Waelstraat 22

2000 Antwerpen 

Tel. 03 435 06 76 – 

www.saltresto.be 

Gesloten op dinsdag en woensdag

 

Zit je na het lezen van deze blog nog met een specifieke vraag, stuur me dan gerust een mailtje via info@blogvivant.be

Wil je als Bonvivant op de hoogte blijven schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief zodat je geen enkel blogbericht hoeft te missen. Ook is het altijd fijn als je men instagramkanalen even een follow geeft. @stefaandewinter & @blogvivant.be

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *