Food & Drinks

World Meat Free Week

World Meat Free week? Ja deze week van 11/06/2018 tot zondag 17/06/2018 is het internationale actieweek om bewustwording te creëren rond vleesconsumptie en vooral welke ecologische voetafdruk we nalaten door het eten van vlees. Ben ik vegetariër of veganist? Nee zeker niet. Ik eet zelf graag een stukje vlees maar ik moet toegeven dat ik als bonvivant ook bewuster geworden ben sinds paar maanden dat de hoeveelheid vlees op mijn bord gehalveerd mag en kan worden en dat er af en toe gewoon is een vegetarisch alternatief op tafel mag komen! Dit is nu ook het opzet van de actie om wereldwijd mensen te sensibiliseren over de impact van de vleesconsumptie en deze week misschien voor één maaltijd vlees uit het gerecht te schrappen.

Er zijn vele voordelen voor onze gezondheid maar ook heeft het minderen van vleesconsumptie ook een invloed op de natuur in zijn geheel voor de cijfertjes en meer info verwijs ik je dan ook graag naar de actie site van World Meat Free Week.

Voor de lancering van deze actie mocht ik als blogger met een grote connectie met lekker eten deelnemen aan een kookworkshop met 6 bloggers onder leiding van Sofie Dumont (TV-kok) & The Lemon Spoon (foodblogger) improviseren met groenten en vlees vervangers. Een fijn event waar we bewust gemaakt werden van onze vleesconsumptie maar ook creatief konden omgaan met lekkere groenten!

Ik maakte een pittig stoofpotje met een zoete toets zoals je op mijn instagram stories kon volgen 🙂 Ik kreeg leuke complimentjes maar ook opbouwende feedback over men gerecht om dit in de toekomst nog te verfijnen!

Hoe sta jij tegenover deze bewustwordingsactie? Schrap jezelf ook soms vlees uit het menu? Heb je misschien een topper van een vegetarisch gerechtje?
Laat het me dan zeker weten in een berichtje! <3

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *