Food & Drinks,  Hotspots

BlogVivant Hotspot: Poule & Poulette Mechelen.

Poule & Poulette is een fancy kippenrestaurant waar je sinds deze week ook terecht kan in Mechelen. Naast de vestigingen in Antwerpen en Brussel en Gent was het hoog tijd om uit te breiden richting de stad van de maneblussers, Mechelen.
5 a 6 jaar terug opende de eerste Poule & Poulette in de vorm van een kippenkraam in Brasschaat. Wat later opende Frederic Goossens een restaurant in Antwerpen en al snel kwamen er restaurants en shops bij! Een originele formule die duidelijk aanslaat!

Bij Poule & Poulette hoort een fijne visie namelijk de traceerbaarheid en kwaliteit van de kip. Zo is deze altijd uit ons land afkomstig, hebben een speciaal plantaardig voedingspatroon, er wordt gewaakt over de omstandigheden waar de kip in leeft zoals de hokken, het comfort. Bij deze is de sterke visie “Weet wat je eet” perfect onderbouwd.

Het menu is erg uitgebreid, zo kan je er een lekkere Vol-Au-Vent, Thaise kippensoep of een kip aan’t spit vinden telkens geserveerd met side dishes naar keuze. Ook aan vegetarische gerechten hebben ze gedacht! Dus voor iedereen wat wils. Het principe van slow cooking en traag gegaarde kip zorgt ervoor dat de kip sappig is en vol van smaak. Dit konden wij beamen tijdens de opening, de kip proefde echt naar kip! We proefden er ook van de Vol-Au-Vent en die was hemels! De volgende keer ik langs ga neem ik dit zeker als hoofdgerecht!

Het interieur is in eerste plaats gezellig maar zo geniaal gevonden. Je kan er net zoals een kip op hok gaan zitten. Een leuk principe waar je samen met je gezelschap in een box zit, het ziet er fijn uit maar bovenal je zit lekker in een cocon om te genieten van je sappige kip gerechten en je leuk gezelschap.

Het is niet men eerste keer dat ik Poule & Poulette bezoek! Ik ben grote fan en mijn ultieme favoriet is de vol au vent!!!

Nog honger naar meer info, dan kan je alles vinden op de website!

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *